Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü

Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü -Vali Erdal Ata: Büyük Önder Atatürkün en büyük eserim dediği Cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmak fert fert hepimizin yegane görevi olmalıdır


GAZİANTEP (A.A) - Vali Erdal Ata, Büyük Önder Atatürkün, en büyük eserim dediği Cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmanın, herkesin yegane görevi olması gerektiğini belirtti.
     Ata, Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, saygı, şükran ve minnetle andıklarını belirtti.
     Türkiye Cumhuriyeti Devletini, içinde bulunduğu tüm yokluk ve yoksullukları aşarak kuran Atatürkün, sadece bir devlet kurucusu değil, aynı zamanda kurduğu devleti, çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltmeyi ülkü edinmiş, Türk Milletinin tarihten aldığı gücü aydınlık geleceğine yön verecek şekilde yansıtmayı başaran, ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel hayatta bir çok ilki milletine en tabi hak olarak sağlayan, dünyanın en büyük liderlerinden biri olduğunu vurgulayan Ata, şunları kaydetti:
     Cumhuriyetimizin ilkelerinden ödün vermeden, hoşgörü, uzlaşma, birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamak, hayatın her safhasında Büyük Önder Atatürkün en büyük eserim dediği Cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmak, fert fert hepimizin yegane görevi olmalıdır. Atatürkün Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır vecizesi, Cumhuriyetimizin ebediliğine olan sarsılmaz güven ve inancın bir ifadesidir. Cumhuriyetimizin Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, modern dünya ailesinin en saygın üyeleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet varlığı için çok çalışmak, hepimizin temel görevidir.
     Vali Ata, fikirleriyle Türk Milletinin içinde olmak isteyen Büyük Önderin, Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir sözünün Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesini anlamak ve korumak için rehber olması gerektiğine dikkati çekti.
     Gaziantep Valisi Erdal Ata, 74 yıl önce ebediyete uğurlanan Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Sevil Çelik
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER