Atama bekleyen öğretmenlerden Başbakan Erdoğana mektup

Atama bekleyen öğretmenlerden Başbakan Erdoğana mektup


MALATYA (A.A) - Malatyada bir grup atama bekleyen öğretmen, yazdıkları mektubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana iletilmek üzere, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalıka verdi.
     Öğretmenler adına Eyüp Polat tarafından kaleme alınan mektupta, şu ifadelere yer verildi:
     Seçimleri kazandığınızın akşamında, yani en güçlü zamanınızda, mütevazı ve kucaklayıcı balkon konuşmalarınızla Türkiyeyi pek umutlandırdınız. O demokrat ve sıcak halinizle sorunları halledeceğinize inandık. Madem siz halkı seviyorsunuz, o zaman biz de sizi seviyoruz ve destekliyoruz. Halkın bu değerli desteğiyle de en güç sorunları bile aşabileceğinizi düşünüyoruz. Bizler geceyi sabırsızlıkla gündüze ekleyen, Kızılcahamam kampında yaptığınız konuşmada Allahın izniyle öğretmen ihtiyacını sıfırlayacağız söyleminizle heyecana kapılan öğretmen adaylarıyız. Siz Başbakanımızın önderliğinde başlatılacak bir iyileştirme hareketi, eğitime müthiş bir taze kan kazandıracaktır.
     Mektubu ne müsrif bir istek ne de ideolojik bir amaç uğruna yazdıklarını belirten öğretmenler, her yıl yapılan Şubat atamasının bu yıl da yapılmasını istediklerini ifade etti. Yeni eğitim sistemin oluşturduğu sinerjiden istifade etmek istediklerini dile getiren öğretmenler, ücretli öğretmenlik uygulamasının eğitim sistemine verdiği zararın bir nebze olsun önüne geçmeyi amaçladıklarını belirtti.
     Milli Eğitim Bakanlığının getirdiği alan sınavının KPSS puanlarının bir yıl geçerli olmasına sebep olduğunu hatırlatan öğretmenler, bunun kendilerini telaşlandırdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Sadece bu durumun bile Şubat atamasını gerekli kıldığını düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin merkezi bütçe içindeki payının gayrı safi yurt içi hasılaya oranının artırılması planını olumlu bulmakla birlikte bu durumun öğretmen atamalarına da olumlu yansıyacağını ümit ediyoruz. Projeler için on milyarlarca dolar kaynak ayırdığınız gibi biz öğretmen adaylarını da unutmayacağınıza inanıyoruz. Durumun düzeltilmesi için elinizden geleni yapacağınızdan şüphemiz yok, kaygılarımızı aşırı bulmayıp, mazur görürseniz çok memnun oluruz. Saygılar, muhabbetler ve hürmetlerimizi sunarız.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Atama bekleyen öğretmenlerden Başbakan Erdoğana mektup Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER