Ata sporuna ilgi bekleniyor

Ata sporuna ilgi bekleniyor -Elazığda açılan atlı spor kulübünde, binicilik sporunun sevdirilmesine yönelik çalışmalar yapılıyor -Kulüp yöneticisi yöneticisi Sertdemir: -Kulübümüz biniciliğe ilgi duyanlara fırsat sunmak amacı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda açılan özel atlı spor kulübünde, binicilik sporunun sevdirilmesine yönelik çalışmalar yapılıyor.
     Baskil yolu üzerinde kurulan spor kulübü, safkan Arap, İngiliz ve Pony cinsi küçük atlarıyla biniciliğe ilgi duyanlara hizmet veriyor. Binicilik kulübüne gelenler, öğreticilerden aldıkları eğitim sonrası at koşturuyor.
     Kulübün yöneticisi Serdar Sertdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elazığda binicilik sporuna ilginin yavaş yavaş oluştuğunu belirterek, Tabii bir anda ilgiyi çok beklemiyoruz. Zaten burası ticari amaçla da açılan bir kurum değil. Buradan para kazanalım düşüncesinden çok, kulübümüz biniciliğe ilgi duyanlara fırsat sunmak amacıyla açıldı. İlgi zamanla da artıyor diye konuştu.
     Zamanla unutulan bu ata sporunun yaygınlaşması için çaba sarf ettiklerini anlatan Sertdemir, Şehrimizde de binicilik yavaş yavaş hak ettiği değeri buluyor dedi.
     Atla buluşturmak istedikleri en önemli kesimin öğrenciler olduğunu, bunun için okullara servis bile gönderdiklerini belirten Sertdemir, ata binmenin zihinsel engelli çocukların tedavisine de olumlu yansıdığını ifade ederek, zihinsel engelli çocukları da kulübe getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Kulübe 7 yaşındaki kızı Ülkü Naz ile gelen Hasan Hakansoy da Biz atalarımızdan gelen gelenekle atları çok seviyoruz. Atlara çok bağlıyız. Kızım da hem hayvan sevgisini geliştiriyor hem de bu şekilde kendine bir değer katmış oluyor, atları çok seviyor dedi.
     Kızının İzmirde binicilik eğitimi aldığını belirten Hakansoy, İzmirde Ülkü Naz ata binerken biz de biniyorduk ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ata sporuna ilgi bekleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER