ASÜde Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni

ASÜde Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni konferansı


AKSARAY (A.A) - Ankara Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hikmet Akgülün konuşmacı olarak katıldığı Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni konferansı düzenlendi.
     Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programda, medeniyet ve dünya düzeni konularına değinen Prof. Dr. Hikmet Akgül, mevcut dünya düzeninin artık sorgulanması gereken bir olgu olduğunu söyledi.
     Mevcut medeniyetin batı medeniyeti olarak algılandığını, bu düzenin ise kör topal ilerlediğini dile getiren Akgül, Mevcut medeniyet yetersi kaldığı için yeni bir medeniyet projesine ihtiyacımız var. Bunu da yapay değil doğal bir sistemin üzerine oturtmamız gerek. Bunun için bilim, sanat ve din temel direklerine ihtiyacımız var. Bu direkler üzerine yeni bir dünya düzeni geliştirebiliriz. Batı medeniyeti bilim ve sanatta ileri olabilir ancak din konusunda sorunlu diye konuştu.
     Doğal dünya düzeni için insanların felsefe tarihi okumak yerine felsefe yapmaya başlaması gerektiğine de değinen Akgül, şunları kaydetti:
     Çocuklarımıza okullarda bilim felsefesi dersi vermeliyiz. Bilimin, sanatın ve dinin felsefesini anladığımız zaman yeni ve doğal dünya düzenini kurabiliriz. Din felsefesini Müslümanlığa uyguladığımız zaman Müslümanlar yeniden Müslüman olacak. Yani vahiy anlamda Müslümanlığın Kuranın özüne dönen Müslümanlar olacak. Şu an felsefe derslerinde felsefenin tarihi anlatılıyor. Oysa ki öğrencilere felsefe yapabilmeyi öğretmemiz ve her bir bireyin maddeyi sorgulamasını sağlamamız gerek.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber ASÜde Medeniyet ve Doğal Dünya Düzeni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER