ASÜde ABDye gidecek akademisyenlere bilgilendirme toplantısı

ASÜde ABDye gidecek akademisyenlere bilgilendirme toplantısı


AKSARAY (A.A) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Dış İlişkiler Ofisi Mevlana Kurum Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Bilgilendirme Toplantılarının ikincisi akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.
     Toplantıda ABDdeki Northern Virginia Community (NOVA) Collegee gidecek 36 akademisyen için bilgilendirme yapıldı.
     Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonundaki toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, akademisyenlerin farklı coğrafyaları, farklı kültürleri etüt etmesinin önemli olduğunu söyledi.
     İster akademik kariyeriniz açısından, ister Aksaray Üniversitesinin itibarı açısından, ister kendi kişisel pencerenizin genişlemesi açısından bakın, son derece önemli bir faaliyete imza attığımızı düşünüyorum diyen Acar, şunları kaydetti:
     Gönlümün arzusu şudur: Orta vadede Aksaray Üniversitesinde her akademisyenin muhakkak surette bir yurt dışı tecrübesi edinmesi, en azından 3 ay da olsa, dış dünyayı, Amerikayı Avrupayı görmesini, dolaşıp gelmesini, dilini ilerletmesi, çevresini genişletmesini istiyoruz. YÖKün bu konuda sağladığı destekler var, TÜBİTAKın sağladığı destekler var, devletimizin, hükümetimizin sağladığı destekler var, bunlardan sonuna kadar istifade etmeliyiz.
     Projenin detaylarını hakkında bilgi veren ASÜ Dış İlişkiler Ofisi Mevlana Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Turgay Polat, öğretim üyelerinin yurt dışına gidip, tecrübeleri edinmeleri için Amerikanın Virginia eyaletinde NOVA College ile bir protokol yaptıklarını ifade etti.
     Bu protokolle 36 öğretim üyesi için içerisinde dil programının da yer aldığı ve akademik becerileri artırmaya yönelik olarak iş birliği yapılacak bir ortam hazırladıklarını anlatan Polat, Akademisyenlerimiz bu programa katılmak üzere şu anda YÖKün onayını bekliyorlar. YÖK onayı alındıktan sonra bu yaz Virginia eyaletinde 3 ay süre ile bu programa katılacaklar dedi.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber ASÜde ABDye gidecek akademisyenlere bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER