ASKİden su deposu bakım uyarısı

ASKİden su deposu bakım uyarısı


ANKARA (A.A) - Depolarından kullanılan suların sağlıklı ve içilebilir olması için depolarının bakım ve temizlik işlemlerinin mutlaka yaptırılması gerektiği bildirdi.
     Ankara Su ve Kanal İşletmesi (ASKİ) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şehir şebeke suyunu iş yeri ve konutlara ulaşıncaya kadar, gerekli işlemlerden geçirerek, sağlıklı şekliyle abonelerine sunulduğu, abonelerin de suyunu hijyen ve güven içinde tüketebilmeleri için yılda en az bir kez su depolarının bakım ve temizliklerini yaptırmaları gerektiği ifade edildi.
     Yetkililer, rutin bakımları aksatılan su depolarından alınan suların tehlike oluşturduğu uyarısında da bulunarak, şunları kaydetti:
     Su depolarının yılda en az bir kez temizlik ve bakımının yapılması gerekirken, abonelerin çoğu bu bakımı yaptırmıyor. Herhangi bir su kesintisinde, su depolarının içinde uzun süre beklemiş suyu kullanmak zorunda kalanlar, sularımız kirli diye ASKİyi suçluyor. Oysa ASKİ, şehir şebeke suyunu konutlara getirinceye kadar birçok işlemden geçirerek en sağlıklı şekliyle abonelerine sunuyor. Ama bakımı yapılmayan depo içinde pas tutması, çamur birikmesi ve yosun oluşması gibi nedenlerle meydana gelen kirlilik, suda bakterilerin üremesine zemin hazırlıyor.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber ASKİden su deposu bakım uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER