Askeri uçağın düşürülmesi

Askeri uçağın düşürülmesi -Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiyeye gelen ve İslahiyedeki çadır kentte kalan sığınmacılar, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesini kınadı


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiyeye gelen ve Gaziantepin İslahiye ilçesindeki çadır kente yerleştirilen sığınmacılar, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesini kınadı.
     İslahiyedeki çadır kentte yaşayan 5 bin 800 Suriyeliden biri olan ve İdlipten 2,5 ay önce ailesiyle Türkiyeye gelen Ebu Eyyüp Nidal Arabi, kampta barınanlar adına gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi.
     Suriyede geçen yıldan bu yana yaşanan olayların ardından ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Arabi, Allah razı olsun, Türkiye bizlere kucak açtı. Suriyede düşürülen askeri uçak konusunda bizler de bir Türk vatandaşı kadar üzüldük dedi.
     Suriyede, Esed rejimi bitmedikçe vatanlarına geri dönemeyeceklerini aktaran ve geleceğe dair beklentilerini anlatırken vatan özlemi çektiklerini dile getiren Arabi, Her insan kendi toprağının kokusunu almak ister. Herkes kendisini bizim yerimize koysun. Vatanımızı, toprağımızı terk ettik geldik diye konuştu.
     Ebu Eyyüp Nidal Arabi, çadır kentte barınanların Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi olayını televizyonlardan takip ettiğini ve olayı kınadığını ifade etti.
    
     Muhabir: Zekeriya Şimşek / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Askeri uçağın düşürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER