Asırlık kumaşları çağdaş tasarımlara dönüştürdü

Asırlık kumaşları çağdaş tasarımlara dönüştürdü -Emekli fizik öğretmeni Uğur Daşkan, 40 yıldır topladığı antika kumaşları kullanarak çağdaş kıyafetler tasarladı -Koleksiyoncu ve tasarımcı Daşkan: -Tasarımlarıma sadece Türkiyeden


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - Emekli fizik öğretmeni Uğur Daşkanın 40 yıldır topladığı antika kumaşları kullanarak tasarladığı çağdaş çizgilerdeki kıyafetler, Türkiyenin yanı sıra yurt dışından ilgi görüyor.
     İzmirin Bornova ilçesinde kendi adını taşıyan dükkanında giysi tasarımı ve satışı yapan Daşkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlik hayatı ve koleksiyonculuğu bir arada yürüttüğünü, bugüne kadar Türkiyenin her yöresine ait 3 bin iplik, 2 bin boncuk oyası biriktirdiğini belirtti.
     Yıllar içinde tekstil koleksiyonculuğuna ağırlık vermeye başladığını, bohçadan sedir örtüsüne, giyim eşyalarına kadar antika ürünleri topladığını söyleyen Daşkan, özellikle ipek olanlara ağırlık verdiğini ifade etti.
     Daşkan, öğretmenlikten emekli olduktan sonra resim, seramik ve heykel eğitimi aldığını, topladığı asırlık kumaşları kullanarak giyim eşyaları tasarlamaya başladığını belirterek, Tasarımlarımda kullandığım en yeni kumaş 50-60 yıllık. Genellikle 100-200 yıllık kumaşları, oyaları takılara, giysilere, şapkalara, çantalara, kaftanlara uyarladım dedi.
    
     -Tasarımlara yurt dışından ilgi-
    
     Türkiyenin çeşitli yerlerini gezerek elde ettiği kumaşları, oyaları kullandığı tasarımlarının her gelir grubundan insanlar ama özellikle farklı olmak isteyenler tarafından tercih edildiğini ifade eden Daşkan, Hayat felsefesi olan insanlar ürünlere ilgi gösteriyor. Çalışmalarımı daha çok kolaj olarak nitelendiriyorum. Çünkü eski ve yeniyi bir arada kullanıp modern çizgiler elde ediyorum diye konuştu.
     Daşkan, İstanbulda düzenlenen moda fuarları aracılığıyla tasarımlarının yurt dışından da ilgi gördüğünü belirterek, Tasarımlarıma sadece Türkiyeden değil Amerikadan, Japonyadan, İtalyadan da talep var. Yurt dışında yaşayanlar Osmanlı ve Anadolu kültürüne ilgi gösteriyor dedi.
    
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Asırlık kumaşları çağdaş tasarımlara dönüştürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER