Aşırı sıcaklara dikkat

Aşırı sıcaklara dikkat


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.
     İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirdiği belirtildi. Aşırı sıcaklardan en çok 4 yaşından küçük çocukların, yaşlı ve bakıma ihtiyacı olanların, hamilelerin, aşırı kiloluların, açık alanda çalışanların, kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullananların etkilendiği belirtildi.
     Açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:
     Günün en sıcak saatleri olan 10.00-16.00) arasında, mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalı. Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılmış giysiler tercih edilmeli. Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler.
     Bebek, çocuk, engelliler ve hayvanlar, kapalı ve park etmiş araçlarda kesinlikle bırakılmamalıdır. Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı; bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmelidir.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Aşırı sıcaklara dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER