ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez:

ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez: -Amerikan Ermeni Ulusal Cemiyeti, Amerikan Temsilciler Meclisi ve Senatosunda bekleyen sözde ermeni soykırımı yasa tasarısının kabulü ile ekonomik açıdan Ermenistanın daha güçlü konuma gelebilmes


ERZURUM (A.A) - Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Amerikan Ermeni Ulusal Cemiyeti, Amerikan Temsilciler Meclisi ve Senatosunda bekleyen sözde ermeni soykırımı yasa tasarısının kabulü ile ekonomik açıdan Ermenistanın daha güçlü konuma gelebilmesi için geniş kapsamlı bir kampanya başlattı dedi.
     Eğilmez, yaptığı yazılı açıklamada, diasporanın en güçlü örgütü olan Amerikan Ermeni Ulusal Cemiyetinin başkanı Ken Hachikianın, kampanyanın başarıya ulaşabilmesi için bütün Ermenileri bağış yapmaya davet ettiğini belirtti.
     Para gücüyle isteklerine ulaşabileceğini düşünen diasporanın, ABDnin soykırımı tanıyacağına inandığını dile getiren Eğilmez, şöyle dedi:
     Başlatılan bu kampanya, bizim Ermeni meselesini ABD penceresinden bir kez daha gözden geçirmemize neden oldu. Çünkü bu kampanyaya tepki vermeden önce nasıl bir durumla karşı karşıya olduğumuzu iyice tespit etmemiz gerekir. Aksi takdirde vereceğimiz tepki, şimdiye kadar çoğunda olduğu gibi sonuçsuz kalacaktır. Ermeni meselesi, Türk-Amerikan ilişkilerinde gerilim yaratma potansiyeline sahip konuların başında gelmektedir. Bu konuda, seçilme kaygısı daha ön planda olan kongre üyeleri, stratejik çıkarları ön plana çıkarma eğilimi gösteren ABD yönetimine göre farklı bir yaklaşım göstermektedir.
     ASİMED olarak, Türk-Amerikan ilişkilerinin Ortadoğudaki önemini hatırlatmak için girişimlerde bulunacaklarını vurgulayan Eğilmez, şunları kaydetti:
     Bütün temsilciler meclisi üyelerine ve senatörlere Afganistan, Irak, İran, Suriye ve bütün Ortadoğu bölgesinde Türk-Amerikan ilişkilerinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatacağız. Burada ortaya çıkabilecek olası başarısızlıkların Amerikan kamuoyu nezdinde Ermeni meselesinden daha önemli olacağını bir kez daha ifade edeceğiz. Ayrıca ABDnin de ticari ilişkilere yön veren ticaret temsilciliği ile ticaret bakanlığı yetkililerine, muhtemel bir Ermeni yasasının Türk-Amerikan ticari ilişkilerine büyük darbe vuracağını, özellikle Türkiyenin almayı düşündüğü sivil ve askeri uçakların seçiminde ABD şirketlerinin saf dışı kalabileceğini hatırlatacağız.
     (SL-AKS-MUR)
<< Önceki Haber ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Eğilmez: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER