Asfalta Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi

Asfalta Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi -Afyonkarahisar Belediyesi, tesislerinde üreterek yollara serdiği asfalt için TSEden Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi aldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediyesi, kendi tesislerinde üreterek yollar serdiği asfalt için Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi aldı.
     Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, düzenlediği basın toplantısında, ilde yol çalışmaları için bir yıl önce beylediye bünyesinde Asfalt Üretim Tesislerini hayata geçirdiklerini kaydetti.
     Tesislerde üretilen asfalt kalitesiyle ilgili tespit için TSEye başvuru yaptıklarını kaydeden ifade eden Çoban, şöyle konuştu:
     Yapılan incelemenin ardından asfalta Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi verildi. Türkiyede ilk kez belediye tesislerinde üretilen asfalta bu belgenin verildi. Türkiyede bu belgeyi daha önce İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyelerine bağlı özel şirketleri aldı. Üçüncü uygunluk belgesi ise ilk kez bir belediyeye Afyonkarahisar Belediyesine verildi. Başvuruya TSE yetkilileri de şaşırdı. İlk kez bir belediyenin talepte bulunduğunu söylediler. Belgenin alınması için zor aşamalardan geçiliyor. Nisan ayından bu yana belgeyi almak için çalışmalarımızı yürütüyorduk. TSE yetkilileri gereken tüm incelemeleri ve araştırmaları yaptı. Sonunda kalitemizi, standardımızı ortaya koyarak belgeyi almayı hak kazandık. Belgeyi almak, işin bittiği anlamına gelmiyor, aynı standartları korumak gerekiyor. TSE yetkilileri, 3 ayda bir ürettiğimiz ve serdiğimiz asfaltı kontrol edecek.
    
     Muhabir: Canan Tükelay / Serdar Yılmaz / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Asfalta Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER