Aş evleri yoksulun ekmek kapısı oluyor

Aş evleri yoksulun ekmek kapısı oluyor -Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında da günde yaklaşık 6 bin kişiye yemek veriyor -Sağlık İşleri Daire Başkanı Akyol: -Ramazan boyunca da yemek çeşitlerini zenginleştirerek


GAZİANTEP (A.A) - Zeynep Yücetaş - Toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olarak kurulan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi aş evleri, yıl boyunca sürdürdüğü çalışmasıyla kentin yoksul, yaşlı binlerce sakinine sıcak yemek dağıtıyor.
     Belediyenin imkanlarıyla 2002 yılından beri faaliyetini sürdüren aş evlerinde, Ramazan ayında da yemek çeşitleri artırılarak günde yaklaşık 6 bin vatandaşa yemek veriliyor.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeye bağlı Hacıbaba, Perilikaya ve Bekirbey aş evlerinde hijyenik ortamlarda hazırlanan yemeklerin pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.
     Aşevlerinin fakir semtlerde bulunduğunu, bunun sosyal belediyeciliğin gereği olduğunu vurgulayan Akyol, Günlük olarak yaklaşık 6 bin porsiyon yemek dağıtıyoruz. Pilav, tavuk, makarna, çorba, mantı veriyoruz. Ramazan boyunca da yemek çeşitlerini zenginleştirerek halkımıza dağıtımını yapacağız. Fakirlerin her zaman desteklenmesi gerek. Gönül isterdi ki insanların evlerine o yemeği götürelim ama şu anki imkanlarımız çerçevesinde bu kadarını yapıyoruz diye konuştu.
     Akyol, hayırsever iş adamları ve vatandaşların yardımda bulunması durumunda daha fazla insana yemek dağıtabileceklerini söyledi.
     Ramazan ayında şehrin değişik yerlerde kurdukları 4 iftar çadırında günlük 110 bin kişiye ücretsiz yemek dağıtıldığını belirten Akyol, ayrıca belediyenin hazırladığı 8-10 bin gıda paketinin vatandaşlara ulaştırılacağını kaydetti.
    
     -Ben öksüzler, yetimler anasıyım, burası da olmasa açım-
    
     Perilikaya Aşevinden yemek alan vatandaşlardan Pembe Deniz ise eşini trafik kazasında kaybettiğini ve 2 kızıyla yaşadığını, Antep fıstığı kırarak ve biber oyarak geçimlerini sağladığını söyledi.
     Buradan 10 yıldan beri yemek alıyorum. Onunla geçiniyoruz diyen Deniz, aş evlerinin faaliyetlerini devam ettirmesini istedi.
     Kardeşlerinin öksüz çocuklarına bakan Şenel Yıldırım ise Ben öksüzler, yetimler anasıyım. Çocuklara bakıyorum. Hiç evlenmedim, 55 yaşındayım. Fıstık kırıyoruz, biber oyuyoruz. Başka gelirim yok. 10 seneden beri buradan yemek alıyoruz. Burası da olmasa açım diye konuştu.
     Aşçılık belgesi aldığını belirten Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyden kendisine iş vermesini talep etti.
     Perilikaya Aşevinde aşçılık yapan Hacı Yaşar da yemekleri burada pişirdiklerini ve günlük bin 939 yardıma muhtaç vatandaşa dağıttıklarını belirtirken, Uzaktan gelen insanlarımız da var yaşlı insanlarımız da var. Tavuklu pilav yapıyoruz, mantı yapıyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Bilal Yakınbaş
<< Önceki Haber Aş evleri yoksulun ekmek kapısı oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER