Artvin Turizm Eylem Planı

Artvin Turizm Eylem Planı -Vali Kalkan: Artvin, doğa turizmi açısından oldukça zengin bir potansiyele sahiptir


ARTVİN (A.A) - Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Artvinin, doğa turizmi açısından oldukça zengin bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
     Vali Kalkan başkanlığında, Artvin İli Doğa Turizmi Eylem Planı bilgilendirme toplantısına, Belediye Başkanı Emin Özgün, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kiriş, Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdür Vekili Mustafa Bulut, DSİ 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş, Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, kaymakamlar, belediye başkanları, daire amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Vali Kalkan, toplantıda yaptığı konuşmada, Artvinin geleceğinin eğitim ve turizmde olduğuna inandığını belirtti.
     Her şeyden önce Bakanlıktan onay bekleyen eylem planları olduğunu ifade eden Vali Kalkan, Hazırlanmakta olan eylem planlarımız var. Artvinin beklemeye tahammülü yok. Bunun il ölçeğinde değil, Ankarada Bakanlık ölçeğinde ele alınıp takip edilmesinde fayda var. Antalya bugün 15 milyon turist ağırlayan bir kent haline gelmişse, bu Antalyadaki potansiyelin Ankarada planlanıp bir devlet politikası şeklinde yürütülmesinin sonucu olmuştur dedi.
     Artvinin, doğa turizmi açısından oldukça zengin bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Vali Kalkan, şunları söyledi:
     Paha biçilmez doğa güzelliklerimiz, milli parklarımız, tabiat koruma alanlarımız, biyosfer rezerv alanımız var ama bunların tanıtımı noktasında, tanıtımdan önce de buralara gelecek kişilerin konaklama noktasında, nitelikli konaklama tesisleri yok. Koruma ve kullanma dengesinde sorun yaşıyoruz. Bir Uzungölün elden çıktığı gibi, Borçka Karagölün de bir gün elden çıkmasını ben arzu etmiyorum. Bir Şavşat Karagölün elden çıkmasını arzu etmiyorum. Kullanalım derken korumayı ihmal etmeyelim. Koruyalım derken nereye kadar kullanacağımızı da çok iyi belirlemek lazım. Dolayısıyla koruma ve kullanma dengesi çok önemlidir diye düşünüyorum. Bu açıdan bugün bu toplantıda alınacak kararlar umuyorum ki Ankarada onay bekleyen uzun devreli geliş planlarına bir hız kazandırır. Uygulama planlarının kısa sürede hazırlanmasına bir zemin oluşturur. Gönüllü işletmeciler var. İhaleye çıkın talip olalım, buraları yapalım diyorlar. Onlara da biz bu imkanı vermiş oluruz diye düşünüyorum.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kiriş ise Artvin İlinin Turizm Eylem Planı çalışması çerçevesinde 20nin üzerinde meslek disiplini uzmanı tarafından çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.
     Eylem planının tamamlanarak hayata geçirilmesiyle doğal güzelliğiyle ünlü Artvinin turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Kiriş, hazırlayacakları turizm eylem planını Artvin halkının onayına sunacaklarını kaydetti.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdür Vekili Mustafa Bulut, slayt sunumu eşliğinde katılımcılara Artvin İli Turizm Eylem Planı hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir : Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvin Turizm Eylem Planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER