Artvin TSO Başkanı Özel, AÇÜ Rektörü

Artvin TSO Başkanı Özel, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Dumanı ziyaret etti


ARTVİN (A.A) - Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dumanı ziyaret etti.
     Özel, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, toplumların gelişimi ve ilerlemesi için eğitimin öneminin yadsınamaz olduğunu belirterek, Eğitim alanına yapılacak her türlü katkı, ülkemizin refahına yönelik en büyük yatırımdır ilkesiyle hareket ediyoruz. Biz oda olarak, ilimizde eğitimin her kademesine verilecek desteklerin her zaman yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz dedi.
     Gençlere destek olmanın, geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğunu vurgulayan Özel, şunları söyledi:
     Bizler bunun için Artvinin gelecekte bir turizm ve eğitim kenti olacağı iddiasındayız ve onun mücadelesini veriyoruz. Bugün üniversite öğrencilerinin ilimiz ekonomisine ve gelecekteki Artvin ekonomisine vereceği katkının farkındayız. Onlar bizim aynı zamanda turizm elçilerimizdir. Burada öğrencilerimizi en iyi şekilde karşılamak ve sorunlarına yönelik çözümleri ivedilikle sonuçlandırmak en önemli görevlerimizdendir.
     Rektör Prof. Dr. Duman, üniversitenin 6 fakülte, 2 enstitü, 1 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 5 bin 400e varan öğrencisi ile eğitim camiası hariç, Artvinin en büyük ve en önemli kurumu haline geldiğini söyledi.
     Öğrencileri yerleştirmede bu yıl büyük zorluklarla karşılaştıklarını anlatan Duman, şöyle devam etti:
     Sizlerden beklentimiz üniversitemizin yerleşimi ile ilgili sorunların çözümünde bize yardımcı olmanızdır. Bilinmelidir ki buradan mutsuz ayrılan bir öğrenci, 20 öğrencinin üniversitemizi tercih etmesini engellemektedir. Bütün sorunlarımızı Ankaraya müracaat etmeksizin mahallinde çözebilmeliyiz. Bugün üniversitemizin gerek öğrenci potansiyeli, gerekse akademisyen ve çalışan personeli ile ilimiz ekonomisine katkısı gün geçtikçe artmaktadır. İlerleyen süreçte, 10 bin öğrenci hedeflenmektedir. Bu artış aynı zamanda sorunları da artıracaktır.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Artvin TSO Başkanı Özel, AÇÜ Rektörü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER