Artvin Sağlık Meslek Lisesinin temeli atıldı

Artvin Sağlık Meslek Lisesinin temeli atıldı


ARTVİN (A.A) - Artvin Sağlık Meslek Lisesinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.
     Yeni Mahallede 4 bin 500 metrekarelik alanda kurulacak ve 2 milyon 169 bin liraya mal olacak 22 derslikli, 5 katlı binanın temel atma törenine, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Bebek ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Kalkan, göreve başladığı günden beri Artvinin bir eğitim ve turizm kenti olması gerektiğini söylediğini belirterek, Bugün eğitim kenti olma yolunda bir okulumuzun temeli atıyoruz. Önümüzdeki günlerde bazı okulların temellerini de atacağız dedi.
     Artvinde derslik anlamında ihtiyaç olmadığını ifade eden Vali Kalkan, şunları söyledi:
     Türkiye ortalamasının oldukça altında dersliğe sahibiz. Ancak bir gerçek var. Okullarımız oldukça yaşlı ve yorgun. Bu okulları süratle yenilememiz gerekiyor. 1970li yıllarda yapılmış okullarımızda çocuklarımız eğitim görüyor. İşte bugün temelini attığımız okul ve önümüzdeki günlerde Kız Meslek Lisesi ile devam edecek okullarımız, bu yenileşme hareketinin başlangıcıdır. Bu yıl 38 okulumuzun onarımını yapacağız. Bu okullarımızın onarımını üstlenen Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi yetkililerinden söz konusu okulların yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmelerini beklediğimi ifade etmek istiyorum. Okulların açıldığı gün, umuyorum ki çocuklarımız inşaatla karşılaşmayacaklardır.
     Milletvekili Kışla ise Artvine eğitim anlamında yeni bir hizmet kazandırmanın çok önemli olduğunu kaydederek, Sanayisi olmayan, doğa şartları oldukça zor olan ilimizin çıkışı eğitim ve turizmdir. Bugün eğitime ne kadar değer verirsek, ne kadar iyi bir nesil yetiştirirsek, yarın Artvin de, Türkiye de bu gençliğin ellerinde şekillenecektir. Onun için yapılan yatırım bugüne değil, bence 20-30 yıl sonrasının şekillenmesine vesile olacaktır. O bakımdan eğitime ne kadar ekstra katkı sunarsak, gerçekten değer diyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, Atabarı Gençlik Merkezi Halkoyunları Topluluğu gösteri sundu. Tören, Vali Kalkanın beraberindekilerle butona basarak okulun temelini atmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvin Sağlık Meslek Lisesinin temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER