Artvin Kafkasör Turizm Merkezinin adı değiştirildi

Artvin Kafkasör Turizm Merkezinin adı değiştirildi


ARTVİN (A.A) - Artvin Kafkasör Turizm Bölgesinin adının, Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak değiştirildiği bildirildi.
     Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın geçen yıl mayıs ayında bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Artvine geldiği belirtildi.
     Ziyarette Vali Kalkanın, Bakan Günaya kentin doğal güzelliklerinden bahsederek, konaklama tesisi noktasında sorunları bulunduğunu anlattığı, Kafkasör Turizm Merkezinin sınırlarının genişletilmesi için yardım istediği ifade edilen açıklamaya, şöyle devam edildi:
     Bazı alanların turizm merkezi, bazı alanların ise kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak ilanı ile bazı turizm merkezlerinin isim ve sınırlarının değiştirilmesi hakkındaki kararın yürürlüğe konulmasına dair Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle Artvin Kafkasör Turizm Merkezinin ismi, Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak değiştirildi. Bununla birlikte 4. bölge kapsamında yer alan ilimiz, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgelerinde yapılacak turizm yatırımlarından, bölgesel desteklerden yararlanabilecek nitelikteki turizm konaklama yatırımları, öncelikli yatırım konuları arasında yer alacak ve 5. bölgede uygulanan bölgesel desteklerden faydalanabilecektir.
     Açıklamada, kent merkezine 8 kilometre mesafede bulunan ve yılın 12 ayı ziyaretçilerine hizmet sunulabilecek niteliğe sahip Artvin Kafkasör Turizm Bölgesinin, Artvin Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilerek sınırlarının genişletilmesiyle başta Artvin olmak üzere ülke ekonomisine büyük katkı sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvin Kafkasör Turizm Merkezinin adı değiştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER