Artvin Emniyet Müdürü Salmaner:

Artvin Emniyet Müdürü Salmaner: İlimizde meydana gelen trafik kazalarını ortadan kaldırmak için müdürlük olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz


ARTVİN (A.A) - Artvin Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, ilde meydana gelen trafik kazalarını ortadan kaldırmak için müdürlük olarak çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini söyledi.
     Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır ve İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alparslan ile çok sayıda kişi katıldı.
     Salmaner, burada yaptığı konuşmada, Artvinin coğrafi yapısı itibarıyla trafik sorunlarını da beraberinde getirdiğini belirterek, İlimizde meydana gelen trafik kazalarını ortadan kaldırmak için müdürlük olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Okullarda öğrencilere yönelik trafik eğitimi kursları veriyoruz. Böylece hem kendilerinde hem ailelerinde hem de çevrelerindekilerde trafik bilincinin oluşturulmasına çalışıyoruz dedi.
     Artvinde tescilli araç sayısının 2011 yılında 26 bin 186, 2012 yılının ilk dört ayında ise 26 bin 712 olduğunu ifade eden Salmaner, şunları kaydetti:
     Sadece il merkezinde 13 bin 733 araç bulunmaktadır. Artvin, nüfus açısından artış olmayan, hatta azda olsa nüfusu azalan bir kentimiz olmasına rağmen, araç sayısının her geçen yıl artığını görüyoruz. Araç artışı, trafik yoğunluğunun artmasına vesile olacaktır. Trafik konusunun hafife alınmayacağını hepimiz yaşayarak görüyoruz. 2010 yılında 374 kazada 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 241 vatandaşımızda yaralanmıştır. 2011 yılında 414 kazada 10 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 239 kişi de yaralanmıştır. 2012 yılının ilk dört ayında ise 165 kazada 65 kişi yaralanmış, 3 kişi hayatını kaybetmiştir.
     Konuşmaların ardından öğrencilerin rol aldığı tiyatro oyunu sahnelendi. Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen, Ailemin, Ülkemin, Trafik Polisiyim projesi kapsamındaki eğitimi tamamlayan öğrencilere sertifika ve kimlik kartı verildi.
     (BS-TY)
<< Önceki Haber Artvin Emniyet Müdürü Salmaner: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER