Artvin Belediyesi Spor Kulübü dağcıları Erzuruma

Artvin Belediyesi Spor Kulübü dağcıları Erzuruma gitti


ARTVİN (A.A) - Artvin Belediye Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren dağcılık ekibi, Karçal Dağlarına yapacakları ilk tırmanış öncesi 8 günlük eğitim için Erzuruma gitti.
     Artvin Belediyesi Spor Kulübü sporcuları Erzuruma hareket etmeden önce Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnceyi ziyaret etti. İnce, belediyenin temin ettiği dağcılık malzemelerini sporculara teslim ederek başarılar diledi.
     Dağcılardan Soner Özçelik, Türkiye Dağcılık Federasyonunun temel eğitim kampına katılmak üzere Erzuruma gittiklerini belirterek, şunları söyledi:
     Palandöken Dağında 8 gün sürecek kursumuz var. Ardından Artvine döneceğiz ve Artvin Belediye Spor adına ilk tırmanışımızı yapacağız. İlk tırmanış için Karçal Dağlarını tercih ettik. Karçal Dağlarına yazın tırmanan çok olmuş, ancak biz ilk defa bir kış tırmanışı gerçekleştireceğiz. 3500 metre yüksekliğinde Karçal Dağında Artvin Belediye Sporun flamasını dalgalandıracağız. Karçal Dağlarına yapacağımız tırmanışta parkur olarak Borçka Otingo bölgesini kullanmayı düşünüyoruz. Borçka merkezden yaklaşık 35 kilometre yol gittikten sonra Otingoda bir gece kamp yapacağız. Parkurun toplam uzunluğu 60 kilometredir. Ardından zirve yapıp 3, 4 günde tırmanışı bitirmiş olacağız.
     Özçelik, Artvin Belediye Spor bünyesinde yaz aylarında da dağcılık faaliyetlerinde bulunacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvin Belediyesi Spor Kulübü dağcıları Erzuruma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER