Artvinden, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına destek

Artvinden, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına destek


ARTVİN (A.A) - Artvin Valiliği, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına destek veriyor.
     Toprak Mahsulleri Ofisi Trabzon Şube Müdür Vekili Mürsel Akkuş, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün 75. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Artvin Vali Yardımcısı Bahadır Güneşi makamında ziyaret etti.
     Akkuş, kurumun çalışmaları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası hakkında bilgi vererek, destek istedi.
     Kurumlarının üretici ve tüketiciyi korumak amacıyla hububat piyasaları için düzenleyici tedbirler almaya devam ettiğini belirten Akkuş, Ekmek israfını gündeme getirmek, israfın önlenmesine ilişkin duyarlılık yaratmak ve israfı azaltmak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi olan Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası, 17 Ocak 2013 tarihinde başlatıldı. Kampanyanın ana hedefi, ekmeğin üretim ve tüketim aşamalarındaki israf konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve ekmek israfının önlenmesine katkı sağlamaktır dedi.
     Akkuş, Türkiyede günde 101 milyon adet ekmek üretildiğini, bunun 95 milyon adedinin tüketildiğini, 6 milyon adedinin ise çöpe atıldığını ifade ederek, Türkiyede 1 yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar lira. Bu parayla 80 adet hastane ve 500 adet okul inşa edilebilir. Kampanyanın amacına ulaşabilmesi için herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum diye konuştu.
     Vali Yardımcısı Güneş, ziyaretin kendisini mutlu ettiğini vurgulayarak, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına Artvin Valiliği olarak gereken desteği vereceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Artvinden, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER