Artvinde Yeni Adli Yıl açılış töreni

Artvinde Yeni Adli Yıl açılış töreni


ARTVİN (A.A) - Artvinde 2012-2013 adli yıl açılış töreni yapıldı.
     Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törene, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mutlu Çat, Artvin Barosu Başkanı İzzet Varan, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.
     Cumhuriyet Başsavcısı Karişit, burada yaptığı konuşmada, yeni adli yılın barış, mutluluk ve esenlik getirmesini diledi.
     Hakim, savcı, avukat ve yargı çalışanları olarak çok önemli bir görev icra ettiklerini ifade eden Karişit, devletin temelini teşkil eden adaletin gerçekleşmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapmak için çalıştıklarını söyledi.
     Karişit, Beytüşşebapta meydana gelen terör saldırısı sonucu şehit olan güvenlik güçlerine Allahtan rahmet, ailelerine ve Türkiyeye başsağlığı diledi.
     Baro Başkanı Varan ise ülkenin her güne ölüm haberiyle uyandığını savunarak, Terör nereden gelirse gelsin lanetle kınıyoruz. Anadolu toprağının, bu ülkenin barışa, huzura ihtiyacı var artık dedi.
     Türkiyede yargının bağımsız olmadığını iddia eden Varan, Bağımsız olmayan yargının siyasallaşması da gelecek adına umut kırıcıdır. Hukuk örgütlenmiş adalet demektir. Adalet mülkün temelidir. Adaletin sağlanması ancak siyasallaşmamış bağımsız yargıyla mümkündür diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvinde Yeni Adli Yıl açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER