Artvinde, Yıllık Plan Uygulaması Çalıştayı düzenlendi

Artvinde, Yıllık Plan Uygulaması Çalıştayı düzenlendi


ARTVİN (A.A) - Artvinde, Yıllık Plan Uygulaması Çalıştayı organize edildi.
     Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünce, eğitim alanında birlik ve beraberliğin sağlanması ve yıl içerisinde yapılacak olan tüm çalışmaların aktif bir şekilde yürütülmesi amacıyla Gazi Ortaokulunda düzenlenen, Yıllık Plan Uygulaması Çalıştayına, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ve öğretmenler katıldı.
     Yanmaz, burada yaptığı konuşmada, il genelinde ortak yıllık plan uygulamasına geçmedeki amacın, belirli bir plan ve program dahilinde hareket etmek olduğunu belirterek, Bu çalıştayda alınacak kararlarla tüm il genelinde 5. sınıftan, 12. sınıfa kadar olan bütün derslerde yapılacak çalışmalar ortak bir karara bağlanacak ve uygulanacak. Okullarımızın ve öğrencilerimizin istek, beklenti ve ihtiyaçlarına göre farklı ve özel faaliyetler de planımızı aksatmadan çalışmalarımızın arasına dahil edilebilecek dedi.
     Çalıştaya katılan öğretmenlerin aynı zamanda Artvin Başarıyı Arttırma Projesi (ARTBAP) yürütme kurulunda da olacaklarını ifade eden Yanmaz, şunları kaydetti:
     ARTBAPın 10 teması vardı. Geçen hafta yaptığımız 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Genel Değerlendirme Toplantısında iki tema daha ekledik. Eklediğimiz temalardan biri yurtta ve evde kalan öğrencilerimizin sabahları 20 dakikalık okuma seanslarına ek olarak, akşam 19.00-20.00 saatleri arasında 1 saat daha kitap okumaları oldu. Ev ziyaretleri ile takip edilecek bu çalışmamızda duyarlı ailelerimizin, bizlerin en büyük destekçisi ve yardımcısı olacağına inanıyorum. Eklediğimiz ikinci tema ise meslek lisesi öğrencilerimizin eğitim gördükleri alanları ile ilgili olarak sınava girmelerinin faydaları ve avantajları konusunda öğrenci ve velilerinin bilgilendirmeleri ve yönlendirilmeleri oldu.
     Yanmaz, il genelinde görev yapan branş öğretmenlerinden destek beklediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Sizler bizim için değerlisiniz. Sizin alacağınız kararlar ilimize yön verecek. Çalışmalarınızda değerler eğitimi ile ilgili olarak da bir takvim oluşturmanızı, takviminizde her ay hangi değerin ele alınacağını ve alt başlıklarının neler olduğunu da detaylı olarak belirtmenizi istiyorum. Çalıştayın sonunda ARTBAP maddelerini tek tek ele alarak değerlendirip, öneri ve isteklerinizi belirten bir rapor hazırlayarak, bizlere katkıda bulunmanızı bekliyorum.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Artvinde, Yıllık Plan Uygulaması Çalıştayı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER