Armutalan Belediye Başkanı Ünlüden animasyon tepkisi

Armutalan Belediye Başkanı Ünlüden animasyon tepkisi -Belediye Başkanı Ünlü: -İşletmelerde animasyon adı altında maymunluk yapılıyor. Böyle bir şey kültürümüzde yok. Zaten buraya gelen misafirlere böyle şeylerle rezil oluyoruz


MUĞLA (A.A) - Marmarisin Armutalan Beldesi Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, restoran ve barlarda turistlere yönelik yapılan animasyonlara tepki göstererek, İşletmelerde animasyon adı altında maymunluk yapılıyor. Böyle bir şey kültürümüzde yok. Zaten buraya gelen misafirlere böyle şeylerle rezil oluyoruz dedi.
     Belediye Başkanı Ünlü, meclis salonunda beldede faaliyet gösteren restoran, bar ve kafeterya işletmecileriyle turizmin sorunlarıyla ilgili toplantı yaptı. Bölge turizminin her geçen yıl kan kaybettiğini vurgulayan Ünlü, bu durumun önüne geçilmesi için işletmelerin müşteriye en iyi hizmeti vererek, turistleri kandırma veya rahatsız etmeye yönelik davranışlarda bulunmaması gerektiğini söyledi.
     En iyi tanıtımın yerinde yapılan tanıtım olduğuna dikkati çeken Ünlü, Bir turistin bir yere gittiğinde memnun olması için verilen hizmet ve servisin iyi olması gerekiyor. Bilindiği gibi bu senenin de önceki sezondan daha kötü olacağı gözüküyor. En büyük sorunumuz müşteriye yapılan taciz. Başta bu konuda herkes elinden gelen hassasiyeti göstermek zorunda. Zaten kanunda yapılan değişikliklerle tacizcilere çok büyük cezalar veriliyor dedi.
     Armutalanda ticaret ve konut alanlarının iç içe olduğuna işaret eden Ünlü, gürültü kirliliği konusunda da işletmecileri dikkati olmaları konusunda uyardı. Restoran ve barlarda turistleri eğlendirmek için animasyon etkinlikleri yapıldığını da hatırlatan Ünlü, şöyle konuştu:
     İşletmelerde animasyon adı altında maymunluk yapılıyor. Böyle bir şey kültürümüzde yok. Zaten buraya gelen misafirlere böyle şeylerle rezil oluyoruz. İşletmecilerinden elemanlarının böyle şarlatanlıklar yapmasını engellemesini istiyoruz. Müzik sesi çok yüksek. Müşteri yemek mi yiyecek yoksa müzik mi dinleyecek-
     Turistlere sunulan ürünlerde farklı fiyatlar uygulandığına da değinen Ünlü, Bir alana bir bedava gibi kampanyalarla maliyetinin altında içki satışları yapıldığını dile getirdi. Ünlü, Arkadaşlar bu yüksek kiralarla, maliyetinin altında satışlarla nasıl para kazanılıyor- Her esnafın bunu düşünmesi lazım diye konuştu.
     Toplantıda söz alan işletmeciler ise vergilerin artması, kiralar, personel giderlerinin yükselmesi sonucunda çok zor durumda olduklarını ifade ettiler. İşletmecilerden Behçet Özen, Haksız rekabet had safhada. Bir esnaf indirim yaptığı zaman turist bunu görüyor ve biz yapmadığımız zaman kendisinin kandırıldığını zannediyor. Bunu engellemek için her esnaf komşusuyla konuşmalı ve bu durumu ortadan kaldırmalı dedi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Armutalan Belediye Başkanı Ünlüden animasyon tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER