Arıcılara güneş enerjili aydınlatma

Arıcılara güneş enerjili aydınlatma sistemi dağıtıldı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, düzenlenen töremle arıcılara güneş enerjili aydınlatma sistemi dağıtıldı.
     Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün Arıcılık Projesi kapsamında GAP İdaresi tarafından yürüttüğü proje kapsamında arıcılara 53 aydınlatma amaçlı güneş enerjisi sistemi dağıtıldı.
     Dağıtım töreninde konuşan Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, sulamanın gitmediği alanlarda bu tür projelerle desteklemelerin sürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:
     GAP İdaresi tarafından kabul edilen projemizle birçok malzemenin dağıtımı yapılmıştır. Türkiyede ilk defa kullanılacak güneş enerjisi ile aydınlatma yapılacak sistemi bugün arıcılarımıza dağıtıyoruz. Daha önceki yıllarda GAP İdaresi ile birlikte özellikle bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırabilmek için, sulamanın gitmediği yerlerde bunlara alternatif olarak GAP İdaresi tarafından çeşitli projelerle destekleneceği açıklanmıştı. İlimiz bu konuda ciddi anlamda desteklenmektedir. Ancak bu destekler yeterli değildir. Bu desteklerin artmasını bekliyoruz. Adıyaman bu konuda biraz ihmal edilmiştir. Bu konuda GAP İdaresinden yardım talep ediyoruz.
     GAP Bölge Kalkınma İdaresi Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Kılıç ise GAP İdaresi olarak bölgenin kalkınma çabalarına değişik bir çok projelerle destek olmaya çalıştıklarını söyledi.
     Kırsal kesimin yaşam koşullarını ve refahlık seviyesini yükseltmek için GAP Kırsal Kalkınma Projelerini Destekleme Programını hayata geçirdiklerini belirten Kılıç, şu bilgileri verdi:
     Programa bin 814 başvuru yapılarak Türkiye için bir rekor kırıldı. Başvuruların yüzde 17sine denk gelen 39 proje Adıyamandan geldi. Yapılan idari ve teknik değerlendirme sonucunda 249 roje 65 puan alarak başarılı oldu. Bu kapsamda yüksek puan alarak değerlendirilen projelerden 83 proje desteklenmeye hak kazandı. Adıyamanda 12 proje seçilmiş ve idaremiz kaynağının yüzde 12sine denk gelen 2,2 milyon TL Adıyaman projelerine tahsis edilmiştir
     (FUR-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Arıcılara güneş enerjili aydınlatma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER