Arhavi Kapisre deresi boyunda bisiklet ve

Arhavi Kapisre deresi boyunda bisiklet ve yürüyüş parkuru yapılacak


ARTVİN (A.A) - Arhavi Belediyesince Kapisre Deresi etrafına bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacağı bildirildi.
     Arhavi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediyenin Fen İşleri mühendis ve personeli tarafından masaya yatırılan projeler kapsamında halka hizmet adına ilçedeki sosyal yaşama destek verecek ve belki de bu kapsamda önemli bir yer edinecek çalışmalardan bir tanesi de Kapisre Deresi boyunca yapılacak olan bisiklet ve yürüyüş parkuru olacağı belirtildi.
     Kavak köprüsü başlangıcı ile Arhavi şehir içi girişindeki Kapisre köprüsü arasında halen devam eden dere tahkimatı ıslah çalışmaları ile paralel işleyen projenin çevre düzenlemesi ile şekil almaya başladığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
     Arhavi Spor Salonu, Arhavi Teknik ve Endüstri Meslek Lise gibi Kurumlara ulaşım için kullanılan yol üzerinde düşünülen bisiklet, koşu ve yürüyüş yolu parkuru projesi en kısa zamanda hayata geçirilecek. İnsanların dere manzarası eşliğinde temiz hava alarak yapacakları yürüyüşü sağlayacak olan bu projenin tamamlanmasıyla büyük bir ilgi göreceği tahmin ediliyor.
     Ayrıca bu proje kapsamında yol çalışması ile birlikte çalışmaları süren kuyu mevkisi yolu ve Cumhuriyet Mahallesi yoluna yapılacak ara bağlantı yolları ile bu bölgeye ulaşımın daha kolay ve rahat olması sağlanacak. Sosyal yaşama büyük katkı sağlayacak proje ve çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye ve ilçeye estetik bir görünüm kazandırılacak.
    
     Muhabir : Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Arhavi Kapisre deresi boyunda bisiklet ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER