Arguvandan kısa kısa

Arguvandan kısa kısa -Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Arguvanda Sanat Günleri Projesi başlatıldı -Kaymakam Oktay, bir ayda 35 köy ve 13 mezrayı ziyaret etti


MALATYA (A.A) - Arguvan Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Arguvanda Sanat Günleri Projesi başlattı.
     İlk ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilere ders dışı faaliyetlerle okulu ve sanatı sevdirme, öğrencilerin aktif bir şekilde sosyal ve sanatsal etkinliklere katılmasını sağlama, yetenekli öğrencileri keşfetme gibi amaçlarla gerçekleştirilecek projenin detaylarını AA muhabirine anlatan Kaymakam Zafer Oktay, proje kapsamında okullarda tiyatro, fotoğrafçılık ve müzik kulüplerinin kurulması, şiir dinletisi ve egzersiz çalışmalarının yapılması, yatılı öğrencilerin oluşturduğu tiyatro kulübünün hazırladığı oyunların okullarda sunumu gibi etkinlikler yapılacağını söyledi.
     Arguvan Kültür Merkezinde öğrencilere sinema gösterimi yapılacağını dile getiren Oktay, ayrıca Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bağlama, gitar, piyano, ebru gibi kursların açılacağını kaydetti.
     Projenin bir yıl süreceğini belirten Oktay, Öğretme-öğrenme sürecinde okul başarısının yanı sıra öğrencileri ders dışı faaliyetlerle eğlendirmeyi, onların sanatsal yönlerini geliştirmeyi, öğretmen-öğrenci birlikteliğini ders dışında da sağlamayı hedefliyoruz dedi.
    
     -Kaymakam Oktay, bir ayda 35 köy, 13 mezrayı ziyaret etti-
    
     Kaymakam Oktay, bir ayda 35 köy ve 13 mezrayı ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Köylülerin yaşadıkları sıkıntıları yerinde görmek amacıyla gerçekleştirilen ziyaretlerden vatandaşlar da memnun kaldı.
     İsa Köyü Muhtarı Vahap Aslan, kaymakamın köyü ziyaret ederek sorunlarını dinlemesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Geçmişte kendilerinin kaymakamlığa giderek sorunlarını anlattıklarını hatırlatan Oktay, Şimdi kaymakam birebir vatandaşları tek tek ziyaret edip, sorunları yerinde görüyor ve böylece sıkıntılarımıza daha erken çözüm buluyor dedi.
    
     Muhabir: Ramazan Taştaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Arguvandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER