Ardahandaki terör örgütü davası

Ardahandaki terör örgütü davası -Cezaevlerindeki açlık grevine destek amaçlı düzenlenen izinsiz gösteri sırasında çıkan olayları örgütlediği iddiasıyla gözaltına alınan üniversite öğrencisinin yargılanmasına Erzurumda başlandı


ERZURUM (A.A) - Ardahanda cezaevlerindeki açlık grevine destek amaçlı düzenlenen izinsiz gösteri sırasında çıkan olayları örgütlediği iddiasıyla gözaltına alınan üniversite öğrencisinin yargılanmasına Erzurumda başlandı.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Ümit Evliyaoğlu, avukatları ve ailesi hazır bulundu.
     Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, sanık Evliyaoğlundan savunmasını yapmasını istedi. Evliyaoğlu, Ardahan Üniversitesinde öğrenci olduğunu, cezaevlerinde yapılan açlık grevlerine destek vermek amacıyla kent merkezinde basın açıklaması yapmak istediklerini, yaptıkları yazılı başvurulara rağmen Ardahan Valiliğinden izin alamadıklarını söyledi.
     İzin verilmemesi üzerine yaklaşık 300 kişilik öğrenci grubunun basın açıklaması yapmak istemesi ısrarı üzerine polis ekipleri ve göstericiler arasında arbede çıktığını ifade eden Evliyaoğlu, bu sırada bazı öğrencilerin biber gazı ve sıkılan tazyikli sudan etkilendiklerini belirtti.
     Bu nedenle polise taş attıklarını anlatan Evliyaoğlu, Canım yandığı için ben de taş attım. Ancak ben örgüt lideri falan değilim, ben ailemin lideriyim. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum diyerek beraatini istedi.
     Mahkeme Başkanı Kahyanın sorusu üzerine yasa dışı düzenlenen eylem sırasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalanın lehine slogan attığını kabul eden Evliyaoğlu, Ben Öcalanın lehine slogan attım, ama bugün Başbakanda muhalefet parti liderleri de sayın Öcalan diyor. Onlar söyleyince suç olmuyor da ben söyleyince mi suç oluyor diye konuştu.
     Sanık avukatları da savunmalarında, müvekkillerinin Ardahanlı olduğunu, örgüt liderliğiyle suçlanmasının asılsız bir iddia olduğunu, o günün şartlarında tüm ülke genelinde yapılan destek eylemleri kapsamında demokratik hakkını kullanarak cezaevlerinde yaşanan açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yapmak istediklerini savunarak, müvekkillerinin tahliyesini istedi.
     Mahkeme Başkanı Kahya, verilen aranın ardından Evliyaoğlunun işlediği suçun göz önünde bulundurularak tutukluluk halinin devamına karar verildiğini belirtti. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
     Ardahanda 5 Kasım 2012 tarihinde cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla düzenlenen izinsiz gösteri sırasında gözaltına alınan Ümit Evliyaoğlu hakkında terör örgütü liderliği suçlamasıyla 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahandaki terör örgütü davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER