Ardahana yapılması planlanan tüneller

Ardahana yapılması planlanan tüneller -Vali Azizoğlu: Yapacağımız tünellerle Ardahanı güzel günler bekliyor. Dolayısıyla bizim yatırım olarak önceliklerimizden bazıları da bu tünellerdir


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2013 yılının yatırım yılı olacağını bildirdi.
     Azizoğlu, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahanda Ardahan-Posof, Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Çıldır yol güzergahında yapılacak olan tünellerle ilgili gelişmeleri takip ettiğini belirterek, Ardahan için olumlu gelişmeler olduğunu söyledi.
     Yapılan çalışmalarla özellikle 2013 yılında tünellerin proje ihalelerini yapacak duruma geldiklerini anlatan Azizoğlu, şöyle konuştu:
     Bu üç güzergahta kesin olarak tüneller yapılacak. Bizim yatırımda olan önceliklerimizden bazıları bu tünellerdir. Özellikle bir aksılık olmazsa, doğal afet ya da beklenmedik bir durum olmadıkça 2013 yılı, Ardahana tünel kazandırma yılı olacak. Bu nedenle yapacağımız tünellerle Ardahanı güzel günler bekliyor. Örneğin proje ihalesi en erken olarak Ardahan-Posof yolunu planlıyoruz. Yani 2013ün içinde bunların proje ihalelerini bitirmeyi planlıyoruz.
     Tünellerle Ardahanın gerek yurt içi ve yurt dışına daha rahat ve daha kolay açılacağını belirten Azizoğlu, Ardahan-Şavşat Tüneli ile Karadenize çok daha rahat ve kısa sürede açılacağız. Ardahan-Posof ve Ardahan-Çıldır tünelleri ile de Gürcistana çok daha engelsiz ve rahat ulaşmış olacağız. Bu anlamda bizi güzel günler bekliyor. Yollarda kimse kalmayacak, kar ve kış engellerini de bu vesileyle ortadan kaldırmış olacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahana yapılması planlanan tüneller Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER