Arazileri yeşillendirip aile bütçelerine destek oluyorlar

Arazileri yeşillendirip aile bütçelerine destek oluyorlar -Orman ve Su İşleri Bakanlığının yurt genelinde sürdürdüğü ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Afyonkarahisarda fidan yetiştirip diken kadınlar, aile bütçelerine katkı sağlıyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Ali Kemal Akan - Orman ve Su İşleri Bakanlığının ağaçlandırma çalışmaları kapsamında fidan yetiştirip diken köylü kadınlar, hem çevrelerini yeşillendiriyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.
     Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, AA muhabirine, fidan yetiştirilmesi ve dikiminde iş gücünün büyük bölümünün köylülerden karşılandığını söyledi.
     Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun talimatlarıyla hayata geçirilen proje çerçevesinde köylülerin alım garantili fidanlar yetiştirdiğini ve üretilen fidanların Orman Genel Müdürlüğünce satın alındığını belirten Sarıkaya, Afyonkarahisarda bu yıl şimdiye kadar 3 milyon fidan aldıklarını ve bu sayının yıl sonunda 5 milyona ulaşmasını beklediklerini ifade etti.
     Sarıkaya, fidan alımları karşılığında şimdiye kadar köylülere 2,5 milyon lira ödendiği bilgisini vererek, alım garantili fidan yetiştiriciliğinin köylüleri memnun ettiğini anlattı.
     Uygulamayı gelecek yıllarda da sürdürmeyi hedeflediklerine işaret eden Sarıkaya, Yetiştirilen fidanların dikimlerinde, yine ağaçlandırmanın yapılacağı bölgedeki köylüleri iş gücü olarak tercih ediyoruz dedi.
    
     -Genç kızlar çeyiz parası biriktiriyor-
    
     Fidan dikiminde özenli olunması gerektiğine dikkati çeken Sarıkaya, kadınların bu konuda erkeklere göre daha hassas olduğunu dile getirdi.
     Sarıkaya, fidan dikimlerinde köylü kadınların çalıştığını bildirerek, şöyle konuştu:
     Kadınlar evde oturmak yerine ağaçlandırma çalışmalarına katılarak, çevrelerinin yeşillendirilmesinin yanında aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Fidan dikiminde çalışan, aile bütçesine katkı sağlamayı amaçlayan 60 yaş üzeri kadınlarımız, evlilik çağına gelmiş ve çeyiz parası biriktirmek isteyen genç kızlarımız var. Kuru sahaları ağaçlandırmak için çapalama, ot alma, fidan dikme işlerini yapıyorlar. Ağaçlandırma çalışmalarımızda bu yıl 2 bin 500ü kadın olmak üzere 3 bin kişiyle çalıştık.
     Ağaçlandırma sahalarından Siperler köyünün muhtarı Adem Mızrak da köylerinin yakınında oluşturulan orman alanında önemli oranda köylü kadınların çalıştığını söyleyerek, Fidan dikimi köylümüz için bugün aile bütçesine katkı, yarın için ise yanı başımızda böyle bir orman alanının bulunması bakımından daha büyük bir kazanç ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Arazileri yeşillendirip aile bütçelerine destek oluyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER