Arama kurtarma ekipleri, Vali Çakırı ziyaret

Arama kurtarma ekipleri, Vali Çakırı ziyaret etti


RİZE (A.A) - Rizede faaliyet gösteren arama kurtarma ekipleri, Vali Nurullah Çakırı ziyaret etti.
     Vali Çakır, Rize Offroad Kurtarma Spor Kulübü, ÇAYDOSK Arama Kurtarma Ekibi, ÇAYDEF Gençlik ve Spor Kulübü yöneticileri ve üyelerini makamında kabul ederek, yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.
     Rizede meydana gelebilecek doğa olaylarında ve olağan dışı durumlarda organizasyonu iyi yönetebilmek için Afet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ile birlikte harekete geçerek, hep birlikte hareket edebilme kabiliyeti konusunda kurumsallaşma amacı içinde yörede görev yapan sivil toplum örgütleri ile bütünleştiklerini ifade eden Vali Çakır, Bu bütünleşmenin kapasitemizi ve eksikliklerimizi belirleme adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum dedi.
     Vali Çakır, halkı bilinçlendirme, bölgede oluşabilecek heyelanlarda, ilk yardım ve arama kurtarma durumlarında en azından vatandaşların kendi çevresinde bulunan yakınlarına yardımda bulunabilme, bilinçlenebilme açısında sivil toplum örgütlerinin vermiş olduğu faaliyetler ve hizmetlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Gönüllülük esası ile yapılan faaliyetlerin, kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından verilen faaliyetlerden çok daha ileride olduğu istatistik çalışmaları ile kanıtlandı. Türkiyemiz bu hizmetlerin verilmesi ve yürütülmesi açısından hızla doğru yolda yürüyor. Çevre, toplum ve iletişim araçları ile teknoloji çok gelişti. Gençlerimizi yetenekleri ve kapasiteleri doğrultusunda doğaya yöneltmemiz, teşvik etmek bizim sorumluluğumuzdadır.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Arama kurtarma ekipleri, Vali Çakırı ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER