Aracını alkollü arkadaşına kullandırdı, 20 ay

Aracını alkollü arkadaşına kullandırdı, 20 ay hapse mahkum oldu -Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi, alkollü arkadaşına otomobilini kullandıran sanığı, taksirle 2 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 20 ay hapse mahkum etti


SAMSUN (A.A) - Samsunun Tekkeköy ilçesinde alkollü arkadaşına aracını kullandıran sanık, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından taksirle 2 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten 20 ay hapis cezasına mahkum edildi.
     16 Nisan 2011de Suat Akgülün (28) kullandığı 57 AV 155 plakalı Namık Çiftçiye (44) ait otomobil, Tekkeköy ilçesinde İbrahim Demir yönetimindeki 55 RT 076 plakalı özel halk otobüsüne çarptı. Kazada sürücü Akgül ile Barış Yiğit (36) hayatını kaybetti, otomobilin sahibi Namık Çiftçi ise yaralandı.
     Kazayla ilgili açılan kamu davasının Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan Namık Çiftçi ile tarafların avukatları katıldı.
     Duruşmada mütalaasını Cumhuriyet savcısı İbrahim Şahin, sanık Namık Çiftçinin, taksirle ölüme neden olma suçundan mahkum edilmesini talep etti.
     Savcı Şahin, mütalaasında şu görüşlere yer verdi:
     Sanık Namık Çiftçinin alkollü olduğunu bildiği halde aracını kullandırtması ile olayın meydana gelmesine katkı sağladığı ve kazada, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranışları nedeni ile tali kusurlu olduğu anlaşılmıştır. Bu şekilde sanığı taksirle 2 kişinin ölümüne sebebiyet verdiği anlaşıldığından, TCKnın ilgili maddesi gereğince cezalandırılmasına karar verilmesi talep ve mütalaa olunur.
     Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, sanığa tali kusurlu olarak iki kişinin taksirle ölümüne sebebiyet vermek suçundan, duruşmadaki iyi halini de göz önüne alarak 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Heyet daha sonra ceza hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.
    
     Muhabir: Ercan Dilaver
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Aracını alkollü arkadaşına kullandırdı, 20 ay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER