Ar

Ar-Ge Proje Yarışması -3. Doğu Akdeniz Üniversiteleri Bölgesel Ar-Ge Proje Pazarı ve Ar-Ge Proje Yarışmasında birincilik ödülü Çukurova Üniversitesinin oldu


ADANA (A.A) - Ar-ge Proje Pazarı ve Ar-ge Proje Yarışmasına "Gün Işığı ile Uyarılabilen Nanofosforlar" başlıklı projeyle katılan Çukurova Üniversitesi birinci oldu.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğu Akdeniz Üniversiteleri İşbirliği çerçevesinde, "3. Doğu Akdeniz Üniversiteleri Bölgesel Ar-Ge Proje Pazarı ve Ar-Ge Proje Yarışması", 11 üniversiteden 28 pojenin katılımı ile Gaziantep Zirve Üniversitesinde gerçekleştirildi.
     Yarışmaya "Gün Işığı ile Uyarılabilen Nanofosforlar" başlıklı projeyle katılan Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Serindağ ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlunun birincilik ödülüne sahip oldukları belirtildi.
     Bu proje sayesinde elde edilen bileşiklerin özellikle yol işaret ve çizgilerinde, acil çıkış yazılarında, tekstil ürünleri gibi birçok endüstriyel alanda kullanım alanına sahip olabileceği ifade edildi.
     Yarışmaya Çağ Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Zirve Üniversitesinin katıldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Abdulselam Durdak
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER