AOSB Başkanı Kabaali:

AOSB Başkanı Kabaali: 2013 yılı AOSB için prestijli projelerle çağ atlayacağı bir yıl olacaktır


HATAY (A.A) - Antakya Organize Saniye Bölgesi(AOSB) Başkanı Tahsin Kabaali, 2013 yılı AOSB için prestijli projelerle çağ atlayacağı bir yıl olacaktır dedi.
     Kabaali, göreve geldikleri 1,5 yıl içerisinde AOSBde yaptıkları çalışmaları basına tanıttıktan sonra yaptığı açıklamada, hedeflerinin şuan 285 hektar olan AOSByi 2018 yılına kadar 750 hektar arazi büyüklüğüne ulaştırarak, 2023te 300 tesisle 30 bin kişiye istihdam sağlamak ve 1 milyar dolar ihracat yapmak olduğunu belirtti.
     Görev süreleri boyunca AOSBde atık su arıtma tesisinin devreye alınması, 11 kilometre uzunluğunda iç yol aydınlatması, 13 bin metre kare parke yol yapım ve tadilatı, MOBESE sistemi ve tüm altyapı sorunlarını çözüme kavuşturduklarını ifade eden Kabaali, şöyle devam etti:
     Toplamda 17,5 milyon Avro yatırım yapılması planlanan AOSB kendi elektriğinin yenilenebilir enerjiyle üreteceği rüzgar, güneş ve doğalgaz enerji santralleri kurulması için fizibilite çalışmaları devam etmektedir. BOTAŞ ile yapılan çalışmalar sonucunda doğalgazın AOSBye getirilmesi için çalışmalar sürmektedir. Yaklaşık 3 milyon TL maliyeti olan bu proje başlamasıyla birlikte bir sene içerisinde tamamlanacaktır. Yapılacak olan çevre yatırımları ile birlikte AOSB 2013 yılı en çevreci OSB yarışmasına aday olacaktır. 2013 yılı AOSB için prestijli projelerle çağ atlayacağı bir yıl olacaktır dedi
     Kabaali, 2013 yılı içerisinde 250 kişilik konferans salonu, 200 kişilik restaurant, banka, kargo ve PTT şubelerininde olacağı toplam 3 bin 200 metre kare büyüklüğünde idari ve sosyal tesislerin yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Halit Demir / Salim Taş
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber AOSB Başkanı Kabaali: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER