Antrenör atışlarını beğendi, boccede milli sporcu

Antrenör atışlarını beğendi, boccede milli sporcu oldu -Kızının antrenmanlarını izleyen Talia Kumartaşlıoğlu, saha kenarına gelen topları atarken antrenörün dikkatini çekerek spora başladı -Kızıyla milli sporculuğa yükselen Kumartaşlıoğ


MANİSA (A.A) - Turgay Duyar - Bocce sporu yapan kızının antrenmanlarında saha kenarına gelen topları atarken antrenörün dikkatini çeken Talia Kumartaşlıoğlu, kızıyla bu spor dalında milli sporcu oldu.
     İzmirli Talia Kumartaşlıoğlu (49), 7 yıl önce kızı sayesinde tanıştığı boccede, 5 yıldır Türk Milli Takımında kızıyla şampiyonluklar kovalıyor. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda Volo çiftler geleneksel dalında yarışan anne-kızı Türkiyedeki organizasyonlarda 3 yıldır şampiyonluğu kaptırmıyor.
     Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Talia Kumartaşlıoğlu, bocce ile tanışmasının, kızı İlkenin (21) bu sporla ilgilenmeye başlamasıyla gerçekleştiğini anlattı. Kızını antrenmanlara götürdüğünü ve bu sırada saha kenarında antrenmanlarını izlediğini ifade eden Kumartaşlıoğlu, Antrenman boyunca saha kenarında durup onları izlerken bir taraftan da kenarlara kaçan topları geri atıyordum. Kızımı çalıştıran hocamızın, senden de bocce sporcusu olur demesinin ardından ben de kızımla bocce yapmaya başladım. Birlikte antrenmanlara gelmeye başladık. Kızımla 7 yıldan bu yana bocce yapıyoruz ve son 5 yıldır da Bocce Türk Milli Takımında kızımla yer alıyoruz.
    
     -Birbirlerine güç katıyorlar-
    
     Kumartaşlıoğlu, kızı İlke ile aynı takımda yer aldıklarını ve Volo çiftler geleneksel dalında beraber, diğer dallarda ise birbirlerine rakip olabildiklerini anlattı.
     Volo kategorisinde birlikte mücadele ettikleri geleneksel çiftler dalında, birbirlerine güç kattıkları için sahada çok daha güvenli olduklarını ifade eden Kumartaşlıoğlu, Saha dışında her zaman anne kızız. Sahaya çıktığımızda ise bazı durumlarda birbirimize rakip de olabiliyoruz. Birlikte yarıştığımız zamanlarda ise daha güvenli oynuyoruz. Kızım tek başında yarışacağı zaman onu antrenörümüz teknik açıdan, ben ise mental açıdan hazırlıyorum. Amacımız başarılı olmak ve bu amaç doğrultusunda daima birlikte çalışıyoruz dedi.
     Başarılı milli sporcu İlke Kumartaşlıoğlu da annesiyle hem kulüp bazında, hem de milli takımda birlikte mücadele etmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, annesiyle çok uyumlu bir ekip olduklarını ve birlikte yarıştıkları zaman şampiyonluğu ve madalyayı kimseye kaptırmadıklarını söyledi.
    
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Antrenör atışlarını beğendi, boccede milli sporcu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER