Antrenmanlarının bile özel seyircisi vardı

Antrenmanlarının bile özel seyircisi vardı -Bandırmasporun eski teknik direktörlerinden Tokol: -1966lı yıllarda Bandırmada herkes futbol hastasıydı


BALIKESİR (A.A) - Bandırmasporun kuruluş yıllarındaki teknik direktörlerinden Erdoğan Tokol, 1966lı yıllarda Bandırmada herkes futbol hastasıydı dedi.
     Tokol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1965 yılında kurulan Bandırmasporda 1966-1968 ve 1071-1973 yıllarında iki dönem görev yaptığını, o dönem antrenmanları dahi binlerce kişinin izlediğini söyledi.
     1966lı yıllarda Bandırmada herkes futbol hastasıydı diyen Tokol, Bandırmasporun Cinçukurundaki eski sahasının kömür tozuyla kaplı olduğunu, futbolun güce dayalı olarak oynandığını belirtti.
     Tokol, Bandırmasporda o dönem forma giyen futbolcuların ilçe halkı tarafından çok sevildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
     Herkes Bandırmaspor ile ilgiliydi. Antrenmanlarımızı yoğun bir taraftar topluluğu izliyordu. Tesisler ve antrenman sahaları çok kötüydü. Günümüzde ise tesisler ve sahalar çok iyi. Bu sayede teknik kapasitesi yüksek oyuncular yetişiyor. Antrenörler de kendilerini geliştiriyor artık. Futbol sürekli gelişiyor ve değişiyor. Antrenörler de kendilerini yenilemeli. Kurslara katılmak iyi ama yeterli değil. Teknik direktörler ve antrenörler kurslarda öğrendiklerinin yanı sıra kendileri de buna bir şeyler katmak zorunda. Ben o yıllarda bile buna çok özen gösterdim. Her gün eğişik antrenmanlar yaptırdım.
     Bandırmasporda çok güzel günlerinin geçtiğini ifade eden Tokol, 1966-67 sezonunda Bandırmaspor Türkiye Kupasında çeyrek finale kalmıştı. Çeyrek finalde Altaya 1-0 yenilerek elenmiştik. Bu anıyı unutamam diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Vedat Yücebaş
<< Önceki Haber Antrenmanlarının bile özel seyircisi vardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER