Antika eşyalara ilgi azalmaya başladı

Antika eşyalara ilgi azalmaya başladı -Antikacı Bahattin Çakar: Antikacılık mesleği, günümüzde eski günlerini arar oldu


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Abana ilçesinde antikacılık yapan Bahattin Çakar (58), tarihi eşyalara ilginin azaldığını bildirdi.
     İlçede 30 yılı aşkın bir süredir antikacılıkla uğraşan Çakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir zamanların gözdesi olan mesleğin artık yeterince ilgi görmediğini söyledi.
     Kalaycılık mesleğinin unutulmaya yüz tutmasıyla antikacılığa yöneldiğini anlatan Çakar, 26 yıl fen bilgisi öğretmeni olarak eğitime hizmet verdim. Öğretmenlik mesleğimden arta kalan zamanlarda dedemin ve babamın mesleği olan kalaycılığı yaşatmaya çalıştım. Ancak gelişen şartlar nedeniyle bu meslek unutulmaya yüz tuttu. Ben de kalaycılığın yanında antikacılıkla uğraşmaya başladım dedi.
     İki çocuk babası Çakar, antika dükkanında asırlık mutfak araç gereçleri, kılıçlar, kömür ütüleri, eski radyo ve plak çalar ile tarihi telefon gibi birçok eşyanın yer aldığını kaydetti.
     Antika değerindeki eşyaları yöreden ve Türkiyenin çeşitli bölgelerinden temin ettiklerini aktaran Çakar, Bu işi yaptığım için mutluyum. Tarihimize ve değerlerimize sahip çıkıp kaderine terk edilmiş eşyaları geri kazandırdık. Ancak ilginin olmaması ve işlerin durma noktasına gelmesi bizi olumsuz yönde etkilemeye başladı ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Semih Yüksel
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Antika eşyalara ilgi azalmaya başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER