Antik Smyrna Kenti kazı çalışmaları

Antik Smyrna Kenti kazı çalışmaları -İzmir Ticaret Odası, 2013 yılı kazı çalışmalarında kullanılmak üzere 150 bin lira destekte bulundu


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 10 yılda yaklaşık 3 milyon lira destek verdikleri Antik Smyrna Kenti Agora Ören Yeri kazılarına 2013 yılı için 150 bin lira kaynak ayırdıklarını belirtti.
     Antik Smyrna Kenti sponsorluk protokolü, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile Antik Smyrna Kenti Kazı Heyeti Başkanı Yard. Doç. Dr. Akın Ersoy arasında imzalandı.
     Agora Ören Yeri Faustina Kapısı önünde imzalanan protokol töreninde konuşan İZTO Başkanı Demirtaş, son 10 yılda kazı çalışmalarına büyük destek verdiklerini belirtti. Kazı çalışmalarının büyük aşama kaydettiğine dikkati çeken Demirtaş, İzmir dünyanın hiçbir yerinde olmayan güzelliğe sahip. Kentin üzerindeki bin yıllık toprağı kaldırdıkça, kazıdıkça güzellikler ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gülün söylediği gibi Agora İzmirin içinde Efestir. Bu yıl için imzaladığımız protokol 150 bin lira olsa da desteğimiz açık çek şeklinde devam edecek. Kaz kaza bildiğin kadar. İZTOdan her zaman açık çekiniz var diye konuştu.
     Agora ile Kadifekale arasında teleferik kurulmasını öneren Ekrem Demirtaş, İzmir iş dünyası olarak kale surlarını restore etmeye hazır olduklarını ifade etti.
     Antik Smyrna Kenti Kazı Heyeti Başkanı Yard. Doç. Dr. Akın Ersoy ise bölgede çevresel bir düzenlemenin olacağını, büyükşehir belediyesi ile bu konuda çalıştıklarını anlattı.
     Ersoy, kazı çalışmalarına verdikleri destekten dolayı İZTO Başkanı Ekrem Demirtaşa teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Antik Smyrna Kenti kazı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER