ANTIAD, BM Küresel İşbirliği Sözleşmesine imza

ANTIAD, BM Küresel İşbirliği Sözleşmesine imza attı


ANTALYA (A.A) - Antalya İşadamları Derneği (ANTIAD) üyeleri, düzenlenen törenle Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İşbirliği Sözleşmesini imzaladı.
     İmza törenine Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu (JCI) Türkiye Başkanı Volkan Öztürk, JSI Türkiye Global Compact Ulusal Direktörü Güneş Kocamanoğlu, JSI Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Kunut Açan, Antalya İşadamları Derneği Başkanı İbrahim Güney ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Törende, Volkan Öztürk ile İbrahim Güney sözleşmeyi karşılıklı olarak imzaladı.
     İbrahim Güney, BM Küresel İşbirliği Sözleşmesine imza atmanın kendilerine büyük mutluluk verdiğini ve onur duyduklarını söyledi.
     Atılan imzanın büyüme yolunda derneği olumlu yönde etkileyeceğine vurgulayan Güney, farkındalık oluşturacaklarını ve kurumlarının itibarını pozitif yönde geliştireceklerini kaydetti.
     Volkan Öztürk de Antalyalı iş adamlarının uzun vadede iyi sonuçlar alacakları önemli bir imza attıklarını söyledi. Öztürk, ilkeler ve sözleşmenin kriterleri hakkında iş adamlarını bilgilendirdi.
     Güneş Kocamanoğlu ise bilgilendirme brifinginde, sözleşmenin niteliği ve içeriği hakkında bilgi verdi.
     Sivil toplum kuruluşlarının farkındalığı artırması için sözleşmenin imzalanmasının önemli olduğuna dile getiren Kocamanoğlu, şunları kaydetti:
     Atılan bu imzanın gelecek süreçte, öncelikli kurumsal itibarı artırmada pozitif yansılamaları olacaktır. Ülkemizde AB uyum süreci çerçevesinde yasal değişiklik meydana geliyor. Bu sözleşmenin imzalanmış olması, bir takım gelişmeler ve değişmelerin daha erken takibini sağlayacaktır. Türkiyede 228. sözleşmeyi ANTIAD imzaladı. Sözleşmede 10 ülkenin her birinin bir anda uygulamasını beklemiyoruz. Zamanla uygulanacak. İlkeleri uygulama konusunda sizlere her türlü desteği sunmaya hazırız.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ANTIAD, BM Küresel İşbirliği Sözleşmesine imza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER