Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü

Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü -AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer: -Dün milli mücadelede aldığı rolle tarih yazan ve 1921de TBMM tarafından gazilikle onurlandırılan Gaziantep, bugün Türkiyenin ekonomik k


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, Dün milli mücadelede aldığı rolle tarih yazan ve 1921de TBMM tarafından gazilikle onurlandırılan Gaziantep, bugün Türkiyenin ekonomik kalkınma mücadelesinde de aynı ruh ve aynı heyecanla mücadelesine devam ediyor dedi
     Koçer, Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Gaziantepte, Şahin Beyin, Şehit Kamilin ve Karayılanın öncülüğündeki binlerce kahramanın, Ben Antepliyim şahinim ağam, mavzer omzuma yük, ben yumruklarımla dövüşeceğim, yumruklarım memleket kadar büyük diyerek Fransız işgal kuvvetlerine karşı verdiği amansız mücadelenin benzerine tarihte az rastlandığını belirten Koçer, mesajında şunları kaydetti:
     Gaziantep, örnek gösterilen mücadele azmini bugün de sürdürüyor. Bu azim onu, sanayi ve ticaret yapısıyla Türkiye ekonomisinin en önemli üretim, istihdam ve ihracat merkezi yapmış durumda. Sahip olduğu mücadele gücünü, ekonomik hayatına entegre etmeyi başararak, girişimci insanları ve marka şehir vizyonu ile marka ve patent tescilinde Türkiye rekorları kırdı, Ar-Ge ve inovasyonda gerek kendi bölgesine gerekse tüm Türkiyeye rol model olmayı başardı.
     Son yıllarda Gaziantepin ihracat ve istihdam artışında Türkiye birincisi olmasından gurur duyduğuna değinen Koçer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Dün milli mücadelede aldığı rolle tarih yazan ve 1921de TBMM tarafından gazilikle onurlandırılan Gaziantep, bugün Türkiyenin ekonomik kalkınma mücadelesinde de aynı ruh ve aynı heyecanla mücadelesine devam ediyor, hemen her ay ihracat artışında Türkiye rekoru kırıyor. Üretimden, yatırımdan ve istihdamdan vazgeçmeyen Gaziantepli sanayici, iş adamı ve ihracatçılarımız, ülke ekonomisine katkı sağlayıp, bunu yaparken de binlerce işsize iş sahası açmayı kendilerine ilke edindi. Gaziantep, girişimcileri ve yatırımlarıyla Türkiyede ihracatta 6. il olma başarısını sürdürürken dünyanın 177 ülkesine 2012de 5 milyar 879 milyon 414 bin dolarlık ihracat yapmayı başardı ve 2023 yılı ihracat hedefini 30 milyar dolar olarak planlayarak 2013 hedefi için de çıtayı yükseltti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER