Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü

Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Gaziantepe Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Gazilik unvanı verilişinin 92. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı içerisinde olduklarını bildirdi.
     Sarı, yayımladığı mesajında, bağımsızlık ve vatan sevgisinin, silahlardan daha güçlü olduğunu gösteren Antep savunmasının, kendisinden kat kat kuvvetli Fransız kuvvetlerine karşı direnişin bir sembolü haline geldiğini belirtti.
     Antep Savunmasının, haklı direnişin Anadoluya yayılmasına vesile olduğunu aktaran Sarı, durumu dikkate alan TBMMnin savaş şartları içinde toplanarak, Antepe Gazilik unvanı vererek şehri onurlandırdığına değindi.
     Sarı, mesajında şunları kaydetti:
     Gaziantepliler, ilimizi ve ülkemizi daha güzel günlere ulaştırmak için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da 21. yüzyılın gerektirdiği bir anlayışla, kalkınma ve gelişme yarışında bayrağı en önde taşıyacaklarına inancım tamdır. Hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu toprakları canları pahasına, bize vatan yapan, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimizi minnet ve saygı ile anıyor, Cumhuriyetimize sahip çıkma ve ülkemizi daha güzel yarınlara taşıma sorumluluğu yerine getirebilmek için o günkü Gazilik Unvanını Kazandıran Ruhla hep birlikte çalıştığımızı vurgulamak istiyorum.
     Bu düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisinin şehrimizi Gazilik unvanıyla ödüllendirişinin 92. yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, bu vesile ile de tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Antepe Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER