Antepe Gazi unvanı verilişinin 92. yıl

Antepe Gazi unvanı verilişinin 92. yıl dönümü -Vali Ata: Şehrimiz, hiç şüphe yok ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Gazi unvanı ve İstiklal Madalyasını layıkıyla taşıyacaktır


GAZİANTEP (A.A) - Vali Erdal Ata, Şehrimiz, hiç şüphe yok ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Gazi unvanı ve İstiklal Madalyasını layıkıyla taşıyacaktır dedi.
     Antepe Gazi unvanı verilişinin 92. yıl dönümü dolayısıyla Demokrasi Meydanında düzenlenen törende, Vali Erdal Ata, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, İstiklal Madalyası takılan Türk Bayrağı göndere çekildi.
     Vali Ata, törende yaptığı konuşmada, TBMMnin, Kuvayi Milliye ateşine kıvılcım olan Antep Savunması nedeniyle 8 Şubat 1921 tarihinde Antepi Gazi unvanı ile ödüllendirdiğini belirtti.
     Gazianteplilerin 92 yıldır Gazi unvanını şerefle taşıdığını anımsatan Ata, şunları kaydetti:
     Her aşaması kahramanlıklarla dolu Kurtuluş Savaşının kıvılcımı Antep Savunması ile başlaşmıştır. Bugün Gaziantepliler, Mustafa Kemal Atatürkün süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz sözünü rehber edinerek, geçmişten günümüze her konuda Anadoluya örnek olmuştur. Şehrimiz, hiç şüphe yok ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Gazi unvanı ve İstiklal Madalyasını layıkıyla taşıyacaktır.
     Gazianteplilerin cumhuriyete, milli ve manevi değerlere bağlı kalarak, kalkınma yarışında azimkar bir gayretle çalışmaya devam edeceklerine inandığına anlatan Ata, Gazianteplilerin birlik ve beraberlik içinde ülkemizin kalkınma ve gelişme yolculuğunda, her zaman en önde yürüyeceklerine olan inanıyorum. Şehrimizin Gazi unvanı ile ödüllendirişinin 92. yıl dönümü kutlarken, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle, tüm gazilerimizi minnetle anıyorum dedi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, Anteplilerin 92 yıl önce Gazi unvanıyla taçlandırıldığını belirtti. Unvanın şehir halkına onur ve moral olduğunu vurgulayan Güzelbey, Bu şehir hiçbir zaman dışarıdan destek almamıştır. Her zaman birlik ve beraberlikle ayakta kalmıştır. Her zaman söylediğim gibi burası Gaziantep, başka bir yere benzemez ifadelerini kullandı.
     Tören, Gazi Kupasında dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Antepe Gazi unvanı verilişinin 92. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER