Antalyaspor, yeni sezonda üniversite stadyumunda oynayacak

Antalyaspor, yeni sezonda üniversite stadyumunda oynayacak -Medical Park Antalyasporun yeni sezonda maçlarını Akdeniz Üniversitesi Stadyumunda yapması için üniversite ile kulüp arasında ön protokol imzalandı (Fotoğraflı-Görün


ANTALYA (A.A) - Medical Park Antalyasporun yeni sezonda maçlarını Akdeniz Üniversitesi Stadyumunda yapması için üniversite ile kulüp arasında ön protokol imzalandı.
     Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Bahadır Kerimoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörlük Senato Salonunda yapılan protokol imza töreninde, imzalanacak protokolün stadyumla ilgili giderilmesi gereken eksiklikleri içerdiğini ve stadın Antalyasporun kullanımına verildiğini söyledi.
     Stadyumun yüzde 99unun tamamlandığını, ancak UEFA ve FİFA kriterlerine uygunluğunun sağlanması için bir takım eksiklikler bulunduğunu dile getiren Kerimoğlu, eksikliklerin giderilmesi için 7 milyon liralık maddi kaynağa ihtiyaç duyulduğunu anlattı.
     Herkesten manevi olarak destek beklediklerini kaydeden Kerimoğlu, Statta yapılacak düzenlemeler için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1 milyon lira destek sağlayacak. Stat yolu da Konyaaltı ve Antalya Büyükşehir belediyeleri tarafından yapılacak. Güney tribünün inşaatının maliyeti ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak dedi.
     Stadyumun 7 bin 100 olan kapasitesinin güney tribününün yapılmasıyla 12 bine ulaşacağını bildiren Kerimoğlu, stattaki düzenlemelerin önemli bölümünün sezon başlangıcına yetiştirileceğini kaydetti.
    
     -Kulüp başkanı Hasan Akıncıoğlu-
    
     Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu ise Başbakan Erdoğanın bir tarafı açık stadyumun dünya standartlarında uygun olmadığını söylediğini belirterek, Başbakan Erdoğan müsabakalarının güzel bir seyirci ambiyansı içinde olması ve güney tribününün tamamlanması için Gençlik ve Spor Bakanlığına talimat verdi. Sezonun ilk yarısını güney tribünü olmadan oynayacağız. İnşallah sezonun ikinci yarısına güney tribünü tamamlanacak diye konuştu.
     Stadyumun Antalyaspor tarafından kullanılması ve UEFA standartlarına uygun hale getirilmesi için TFFnin Akdeniz Üniversitesi Stadyumuna bilirkişi heyeti gönderdiğini ifade eden Akıncıoğlu, şunları söyledi:
     Kapsamlı bir çalışmanın ardından gerekli olan yatırım tespit edilecek. Stadın UEFA ve FİFA kriterlerine uygun hale gelmesi için TFF tarafından yapılacak maddi destek, Türkiyede bir ilk olacak. Antalyada yılda bin 400e yakın futbol takımı kamp yapıyor. Bu nedenle Akdeniz Üniversitesi Stadyumunun uluslararası ve ulusal turnuvalarda kullanılması da sağlanacak. Bu, Antalyalılar için çok önemli bir gelişme olacak.
     Törende, konuşmaların ardından Akdeniz Üniversitesi Stadyumunun Medical Park Antalyaspor tarafından 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında spor müsabakalarında kullanılması için ön protokol, Antalyaspor adına kulüp başkanı Hasan Akıncıoğlu, Akdeniz Üniversitesi adına da Genel Sekreter Vekili Bahadır Kerimoğlu tarafından imzalandı.
     Tarafların nihai karar protokolünü temmuz ayında imzalayacakları öğrenildi.
     İmza törenin ardından katılımcılar Akdeniz Üniversitesi Stadyumunu gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Bu sırada stada gelen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Antalyasporun yeni stadı yapılana kadar maçlarını üniversite stadında yapacağını, böylece şehrin iki marka değerinin bir araya geleceğini söyledi.
     TFFye vereceği destekten dolayı teşekkür eden Kurtcephe, eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması için çalışacaklarını, Antalyasporun kenti en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalyaspor, yeni sezonda üniversite stadyumunda oynayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER