Antalya Lüks Yat Sektörünün Geliştirilmesi Projesi

Antalya Lüks Yat Sektörünün Geliştirilmesi Projesi -ASBİAD, projenin Ekonomi Bakanlığından teşvik almasını kamuoyuna duyurmak için kokteyl düzenledi


ANTALYA (A.A) - Antalya Serbest Bölge İş Adamları Derneği (ASBİAD), Antalya Lüks Yat Sektörünün Geliştirilmesi Projesinin Ekonomi Bakanlığından teşvik almasını kamuoyuna duyurmak için kokteyl düzenledi.
     ASBİADın, Birleşmiş Milletler Ortak Programı (BMOP) kapsamındaki fonlardan faydalanmak suretiyle 2011de temelini attığı 2 milyon dolarlık Antalya Lüks Yat Sektörünün Geliştirilmesi Projesinin, 1,5 milyon dolarlık kısmının Ekonomi Bakanlığınca teşvik alması, Hillside Su Otelde yapılan kokteylle kamuoyuna duyuruldu.
     ASBİAD Başkanı Levent Hilmi Ünsal, yaptığı konuşmada, Antalya Serbest Bölgesindeki 12 yılda sıfırdan başlayan tekne üretiminin, ultra varlıklı birey denilen ve serveti 30 milyon doların üzerindeki kitleye hitap eden lüks yatları üretir konuma geldiğini belirtti.
     Ünsal, 2000 yılında 3 tekneyle başlayan üretimin bugün 200ü aştığını ifade ederek, 46 metrelik teknelerden sonra 60 metrelik tekne pazarına da girdik. Projenin, Antalya ismini lüks yat konsepti ile birleştirerek marka değerini artırması ve Türkiyenin imajına olumlu katkı yapmasını hedefliyoruz dedi.
     Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Emrah Sazak da Ciddi anlamda katma değeri olan yatçılık sektörünün, Türkiyenin 2023 yılı için hedeflediği 500 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşması konusuna da büyük katkı sağlayacağını umuyorum diye konuştu.
     Sazak, proje yaklaşımının, bir hedef belirleyip strateji geliştirmek olduğunu anlatarak, ASBİAD, bu anlamda üzerine düşeni yaptı. Yatçıların dilinde proje yaklaşımı şudur: Bir kaptan, hedef belirlemezse ona hiçbir rüzgarın faydası olmaz dedi.
     Konuşmalardan sonra Ünsal, Sazaka plaket verdi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Ekonomi Bakanlığı Antalya Serbest Bölge Müdürü Ayla Öner Bayhan ve BMOP Saha Müdürü Pelin Rodoplu da katıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Burak Demirer
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Antalya Lüks Yat Sektörünün Geliştirilmesi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER