Antalya kimlik sorgulamada Türkiye birincisi oldu

Antalya kimlik sorgulamada Türkiye birincisi oldu -İl Jandarma Komutanlığı ekipleri geçen yıl yaptıkları aramalarda yakaladıkları 5 bin 332 kişi ile Türkiye genelinde birinci oldu


ANTALYA (A.A) - İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen yıl yaptıkları aramalarda yakaladıkları 5 bin 332 kişi ile Türkiye genelinde birinci oldu.
     İl Jandarma Komutanlığı ekipleri geçen yıl yol kontrol, cezaevlerine gelen ziyaretçilerin sorgulanmaları, devriye faaliyetleri esnasında Kaçakçılık ve İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KİHBİ) UYAP Bilgi Sistemleri üzerinden yapılan sorgulamalarda 5 bin 332 kişiyi yakaladı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yakalanan şahıs bakımından Türkiye genelinde birinci oldu.
     Söz konusu 5 bin 332 kişiden 2 bin 140ının devriye faaliyetleri esnasında yapılan sorgulamalarda, bin 332sinin ana yollarda yapılan kimlik kontrolleri ve aramalarda, bin 152sinin Kimlik Bildirim Sistemi (KBS) sayesinde, 633ünün cezaevlerine gelen ziyaretçilerin sorgulamalar sonucunda yapılan kontrollerinde, 75inin il ve ilçe jandarma komutanlığı ve jandarma karakollarına gelen şahıslarda yapılan kimlik sorgusunda yakalandığı kaydedildi.
     Yakalanan şahısların 14ünün terör, 37sinin kasten adam öldürme, 268sinin uyuşturucu madde, 58inin cinsel taciz, 29unun çocuk kaçırmak, 40ının yağma, 427sinin hırsızlık, 42sinin askeri firar, 425inin kayıp şahıs, 49unun kaçakçılık, 16sının suç işlemek amacıyla örgüt kurma, 2sinin insan ticareti, 165inin dolandırıcılık, diğerlerinin de icra gibi adli olaylar nedeniyle yakalanarak adli mercilere teslim edildiği öğrenildi.
     Öte yandan geçen yıl vatandaşlar tarafından kayıp olduğu veya çalındığı bildirilen 75 silah, 199 araç ve 911 belgenin; yapılan yol kontroller ve adli tahkikatlarda ise 5 adet ruhsatsız silah, 62 adet çalıntı araç ve 47 adet belgenin bulunduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya kimlik sorgulamada Türkiye birincisi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER