Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Yavuz: -Antalya geçen yılın Mart ayına göre kış turizminde yüzde 21lik bir kayıp yaşayarak son 3 yılın en kötü sayısına ulaştı. Bunun nedeni de Antalyanın hep yaz ve deniz destinasyonu o


ANTALYA (A.A) - Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Antalya geçen yılın Mart ayına göre kış turizminde yüzde 21lik bir kayıp yaşayarak son 3 yılın en kötü sayısına ulaştı. Bunun nedeni de Antalyanın hep yaz ve deniz destinasyonu olarak bilinmesi dedi.
     Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, düzenlediği basın toplantısında, Ocak-Mart ayı döneminde Antalyaya gelen turist sayısının, geçen yıla oranla yüzde 21 düştüğünü söyledi. Yavuz, Antalyaya bu yıl turist gönderen 39 ülkeden sadece İskandinav ülkelerinde artış olduğuna işaret etti.
     Antalyaya Almanyadan gelen turist sayısında yüzde 5, Rusyadan gelen turist sayısında ise yüzde 33lük düşüş olduğunu anlatan Yavuz, Antalyada kış turizmine yönelik çalışma yapılmasını istedi. Antalyanın geçen yıl ağırladığı turist sayısıyla dünya şehirleri arasında üçüncü olmayı başardığına dikkati çeken Yavuz, Parisin 15 milyon ile birinci, Londranın 14 milyon ile ikinci, Antalyanın 11 milyon ile üçüncü olduğunu, New York, Dubai, Hong Hong ve Singapur gibi şehirleri de geride bıraktığını dile getirdi.
     Antalyanın diğer ülkelerine göre daha cazip fiyatlara sahip olduğu için tercih edildiğini vurgulayan Yavuz, şöyle konuştu:
     Mart ayı kış döneminin altın ayıdır. Mart ayı verileri kışla ilgili en önemli verileri verir. Antalya geçen yılın Mart ayına göre kış turizminde yüzde 21lik bir kayıp yaşayarak son 3 yılın en kötü sayısına ulaştı. Bunun nedeni de Antalyanın hep yaz ve deniz destinasyonu olarak bilinmesi. Çok az Avrupalı Antalyada kış aylarında tatil yapılabileceğini düşünüyor. Avrupalı turistler en yakın destinasyonları tercih ediyorlar. Bisiklete binebilecekleri, yürüyüş yapabilecekleri yakın yerlere gidiyorlar.
    
     -Antalya kış turizmi için ne yapmalı--
    
     Kış turizminin geliştirilmesi için tur operatörleriyle görüşmeler yapılması gerektiğine değinen Recep Yavuz, tur operatörlerinin taleplerinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Turizmin 12 aya yayılmasının önemli olduğunu kaydeden Yavuz, tur operatörlerine ören yeri giriş ücretleri indirimi, uçak katkı payı indirimi gibi bir takım kolaylıkların sağlanması gerektiğini bildirdi.
     Yavuz, Turistler neyi severler ne için gelirler, bunların araştırılması gerekiyor. Kış aylarında gelenler, genellikle yürüyüş yapmayı bisikletle gezmeyi severler, doğa ile iç içe olmak isterler diye konuştu.
     Antalyanın dünyanın önde gelen şehirlerinde olduğu gibi kentle özdeşleşen bir heykele kavuşması gerektiğini de belirten Yavuz, İstanbulda bir bankanın önünde sergilenen Akdeniz heykelinin, dalgaları simgelediğini hatırlattı.
     Yavuz, Bu heykel Akdenize ve Akdenizin başkenti Antalyaya yakışır. Heykelin mevcut sahibi ile görüşerek, Antalyaya gönderilmesini sağlamalıyız dedi.
     (MUH-GÜÇ)
<< Önceki Haber Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER