Antalya Kamu

Antalya Kamu-Senden Başbakanlığa 10 bin dilekçe -Kamu-Senin memurların emeklilik maaşlarında iyileştirme yapılması amacıyla başlattığı kampanyada Antalyadan toplanan 10 bin dilekçe Başbakanlığa gönderildi


ANTALYA (A.A) - -Kamu-Senin memurların emeklilik maaşlarında iyileştirme yapılması amacıyla başlattığı kampanyada Antalyadan toplanan 10 bin dilekçe, Başbakanlığa gönderildi.
     Kamu-Sen Antalya temsilcisi Ali İhsan Yılmaz, Antalya Güllük postanesi önünde yaptığı basın açıklamasında, devlet memurlarının çalışırken aldıkları maaş ile emeklilik maaşları arasında çok büyük fark olduğunu söyledi.
     Bu farkın giderilmesi için ülke genelinde dilekçe kampanyası başlattıklarını ve çok ses getirdiğini ifade eden Yılmaz, diğer sendika üyelerinin de kampanyaya destek verdiğini anlattı.
     Dilekçelerde, "emekliliği kabusa dönüşecek" 2,5 milyon memur ve 2 milyon dolayındaki memur emeklisinin gönülden dileği ve yasal hakkının dile getirildiğini belirten Yılmaz, dilekçeler ile memurların "emeklilikte sefalet kaderimiz olmasın" diye haykırdıklarını kaydetti.
     Yılmaz, Antalyada 10 bin dilekçe verildiğini, Türkiye genelinde ise 500 bin dilekçe toplandığını belirterek, dilekçelerin posta yoluyla Başbakanlığa gönderileceğini bildirdi.
     Memurların emekli maaşlarında iyileştirme yapılması ve işçi-memur ayrımında yaşanan adaletsizliği duyurmayı amaçladıklarını ifade eden Yılmaz, daha sonra dilekçeleri Başbakanlığa gönderilmek üzere PTT Güllük şubesine teslim etti.
    
     Muhabir: Fatih Erel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER