Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Taş: -İki ekip halinde hizmet vermeye başlayan Evde Sağlık Hizmetleri birimimiz şu ana kadar 806 hastayı evinde ziyaret etmiş, 630 hastayı da düzenli şekilde takip etmektedir


ANTALYA (A.A) - Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, İki ekip halinde hizmet vermeye başlayan Evde Sağlık Hizmetleri birimimiz şu ana kadar 806 hastayı evinde ziyaret etmiş, 630 hastayı da düzenli şekilde takip etmektedir dedi.
     Taş, yaptığı yazılı açıklamada, yatağa bağımlı hastalara, evinde ve aile ortamında muayene, tetkik, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi amacı ile kurulan Atatürk Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Biriminin 2011 yılından bu yana kesintisiz hizmet verdiğini belirtti.
     Bu yıl ocak ayı itibarıyla hizmet kalitesini arttırmak ve daha çok hastaya ulaşmak amacıyla sağlık personeli sayısını 3ten 6ya çıkardıklarını, 2 adet hizmet aracı aldıklarını anlatan Taş, şunları kaydetti:
     Evde Sağlık Hizmetleri Birimi 1 doktor ve 5 yardımcı sağlık personeli ve gerekli teknik araç gereçle desteklenerek güçlendirilmektedir. Yeni alınan 2 adet hizmet aracına tanıtım yazıları ve telefon numaraları yazılmıştır. Böylelikle ihtiyacı olan kişiler ve yakınları tarafından fark edilmesi ve ulaşılabilmesi sağlanmıştır. İki ekip halinde hizmet vermeye başlayan Evde Sağlık Hizmetleri birimi, şu ana kadar 806 hastayı evinde ziyaret etmiş, 630 hastayı da düzenli şekilde takip etmektedir.
     Evde Sağlık Hizmetleri birimiyle ilgili uzman tabiplerince konulmuş tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde yatağa bağımlı kişinin bulunduğu ev ortamında muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetleri verildiğini belirten Taş, Hastanın ve ailesinin evde bakım sürecinde üstlenebilecekleri görevler ve hastalık ve bakım süreçleri ile ilgili bilgilendirilmesi ve hastalığı ile alakalı evde kullanımı gerektiren tıbbi cihaz ve ekipmanların doğru ve uygun koşullarda kullanılması konusunda eğitim ve danışmanlık gibi hizmetler uygulanmaktadır ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER