Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı

Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Satıcı: -En önemli ihracat pazarlarımızdan olan Rusya Federasyonunun DTÖ üyeliği sayesinde küresel ekonomik sisteme daha da entegre olması, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gidere


ANTALYA (A.A) - Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, En önemli ihracat pazarlarımızdan olan Rusya Federasyonunun DTÖ üyeliği sayesinde küresel ekonomik sisteme daha da entegre olması, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin giderek derinleşmesine katkı sağlayacaktır dedi.
     Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin dış ticarette en önemli rotalarından Rusya Federasyonunun 1 Eylül 2012 tarihi itibariyle Dünya Ticaret Örgütüne (DTÖ) üye olacağını kaydetti.
     Söz konusu üyeliğin iki ülke arasındaki ticari ilişkilere olumlu şekilde yansıyacağına dikkati çeken Mustafa Satıcı, üyelik neticesinde Rusya Federasyonunun uluslararası ticarette geçerli normlara daha sıkı şekilde uymaya başlayacağını ve gümrük vergilerinde de kademeli olarak azalma meydana geleceğini ifade etti.
     Bu gelişmelerin ikili ticari ilişkilere faydası olacağına değinen Satıcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     2011 yılında ülkemizden Rusya Federasyonuna yapılan toplam ihracat 6 milyar dolar seviyesindedir. Söz konusu ihracatın 838 milyon dolarlık kısmını yaş meyve sebze ihracatı oluşturmaktadır. Bölgemizden Rusya Federasyonuna yönelik ihracat ise 2011 yılında 174 milyon dolar olarak gerçekleşmiş olup, en önemli ihracat sektörlerimiz yaş meyve sebze, deri, kimya, değerli maden ve mücevherat olarak sıralanmıştır. En önemli ihracat pazarlarımızdan olan Rusya Federasyonunun DTÖ üyeliği sayesinde küresel ekonomik sisteme daha da entegre olması, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin giderek derinleşmesine katkı sağlayacaktır.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER