Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erçin: -İbadeti yerine getirirken etrafın, doğanın kirlenmesi hoş bir görüntü değil


ANTALYA (A.A) - İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bedrullah Erçin, ibadeti yerine getirirken etrafın, doğanın kirlenmesinin hoş bir görüntü olmadığını söyledi.
     Bedrullah Erçin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramının hayvan keserek insanın dini ibadetini yerine getirdiği bir bayram olduğunu belirtti.
     Kurbanda en önemli unsurun canlıya eziyet verilmemesi olduğunu ifade eden Erçin, hayvanların acı çektirilmeden, usta kişilerce profesyonel bir şekilde kurban edilmesi gerektiğini kaydetti.
     Erçin, insanların kurban ibadetini yerine getirirken çevreye de zarar vermemesi gerektiğini vurgulayarak, İbadeti yerine getirirken etrafın, doğanın kirlenmesi hoş bir görüntü değil. Bugün kesimler oldu. Yarın ve yarından sonraki kesimlerde en azından bugünkü yaşanan bazı olumsuz görüntülerin yaşanmamasını diliyorum dedi.
     Hem dine hem de kesilen hayvana saygı göstermek gerektiğine işaret eden Erçin, vatandaşların sokaklarda, ağaç altında, su başında kesim yapmamaları gerektiğini söyledi.
     Erçin, bu durumun ceza ile engellenmesinin zor olacağına vurgulayarak, İnsanda vicdanen bu şuurun olması lazım. Zabıtayla, polisle bu kadar insana ulaşmak zor. Satış noktalarında denetimler var. Kesim esnasında her evin kapısına bir zabıta veya polis dikemeyeceğimiz için denetimden ziyade vatandaşların bilinçli ve çevreye duyarlı olması gerekir diye konuştu.
     İl merkezinde 18 kesim alanı olduğunu bildiren Erçin, vatandaşlardan kesim alanlarını kullanmasını istedi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER