Antalya EXPO 2016

Antalya EXPO 2016 -Antalya Valisi Altıparmak: -EXPOnun 200 milyon liraya yakın bir bütçesi öngörülüyor. Ama bu bütçeyle kalmayacak


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, 2016 yılında Antalyada yapılması planlanan Dünyanın Botanik EXPOsu ile ilgili yasasın TBMMden çıktığını belirterek, EXPO için çok ciddi bir yatırım öngörüldüğünü söyledi.
     Altıparmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, EXPO yasasının Antalya ve Türkiyeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Antalyanın ciddi bir sorumluluk altına girdiğini ifade eden Altıparmak, Antalyada düzenlenecek EXPOnun Türkiye için de ilk olacağını kaydetti.
     EXPO için beklenen yasanın çıkmasıyla çalışmaların daha hızlı ve kolay şekilde yapılacağını dile getiren Altıparmak, yasanın çıkmasında emeği bulunanlara teşekkür etti.
     Yasada öngörülen müesseselerin oluşturulması için çalışmaların başladığını anlatan Altıparmak, görevlendirmelerin yapılmasının ardından çalışmaların başlayacağını bildirdi.
     EXPO alanı ile ilgili proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Altıparmak, alanda yolun nereden geçeceği, nelerin nerede yer alacağı, ağaçlandırma, bina yapımı, su baskınına karşı neler yapılması gerektiği gibi çalışmaların detaylı bir şekilde irdelendiğini söyledi.
     EXPO ile Antalyaya ciddi bir yatırım yapılacağını, ancak ne kadarlık bir yatırımın öngörüldüğünün henüz belli olmadığını belirten Altıparmak, şunları söyledi:
     EXPOnun 200 milyon liraya yakın bir bütçesi öngörülüyor. Ama bu bütçeyle kalmayacak. Sadece karayollarının çevre yollarını EXPO alanına getirmek için kullanacağı kaynağı düşünürsek bu 200-300 milyon lira, Küçük Aksu Barajı 120-130 milyon lira tutuyor. Altyapı için de 50-60 milyon lira harcama yapılacak. Bunları düşündüğünüz zaman çok ciddi bir kaynak, ama bunların hepsi EXPOnun bütçesidir diyemiyoruz. Çok farklı kamu kurumlarından gelen katkılarla yatırımlar yapılacak.
     EXPO ile Antalya şehir merkezine de yatırım yapılacağını ifade eden Altıparmak, büyükşehir yasasının değişmesiyle il özel idaresinin devreden çıkacağını, il genelindeki yatırımları büyükşehir belediyesinin gerçekleştireceğini bildirdi.
     Altıparmak, EXPO alanı projesinde simge yapı için bir çalışma yapılacağını, simge yapıyı yönetim ile toplumdan gelecek taleplerin belirleyeceğini söyledi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER