Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışmaları

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışmaları


ANTALYA (A.A) - Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Bülbüller, hastanede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Hastane Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Bülbüller, yaptığı yazılı açıklamada, kentteki köklü sağlık kuruluşlarından olan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmet ağında gerçekleştirdiği yeniliklere fiziksel ve teknik yapılanmayı da ekleyerek sağlık hizmetlerini her zaman A sınıfı anlayışla sunmayı hedeflediğini belirtti.
     Daima yenilikçi bir sağlık kurumu olma yolunda ilerlerken radyoloji ve görüntüleme hizmetlerini de değişikliklerle geliştirerek ilklere imza atmaya devam ettiği dile getiren Bülbüller, radyoloji bölümünde hasta memnuniyeti odaklı çalışmalar sonucu sağlıkta kalite hedefi ile belirgin düzelmeler yaşandığını kaydetti.
     Hastaneye giren hastaların yaklaşık yüzde 70inin radyoloji bölümüne geldiğini ve günde 2 bin hastaya hizmet verildiğini bildiren Bülbüller, açıklamasında şunları kaydetti:
     Hastanemizde röntgen, ultrason, mamografi, tomografi, ilaçlı tetkikler aynı koridorda yapılıyordu. Öğle saatlerinde kalabalık nedeniyle koridorda yürümek bile mümkün olmamaktaydı. Kapasite yetmediği için de hastalara ertesi sabah çok erken saatlerde gelmeleri ve sıra almaları söylenmekteydi. Radyoloji bölümünün değişim ile çalışmayan numaratörler yenilendi ve hasta sırası konusunda yaşanan tartışmaların tamamen önüne geçildi. İki yıl önce ultrason randevuları 6 ay sonrasına verilirken, günümüzde bu 7 iş gününe kadar düşürüldü. Bununla birlikte acil ve gebe hastalara ise randevu dahi verilmeksizin hemen bakılıyor.
     Yapılan çalışmalar ile yeni ultrason ünitesi oluşturularak daha önce 3 olan US oda sayısının 8e çıkartıldığını bildiren Bülbüller, ultrason tetkiki yapılan hasta sayısının da günde 150 iken bugün 350yi bulduğunu vurguladı.
     Yakın zamanda 3 yeni ultrason odası daha açmayı planladıklarını, röntgen bölümüne de 3 adet son teknoloji yeni U kollu dijital röntgen cihazı alındığını ve günde 400 röntgen çekilebilirken kapasitenin 600e çıkartılmış olduğunu bildiren Bülbüller, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Hastanemizde röntgen için başvuran hastalar hemen çekime alınabiliyor. Yeni dijital röntgen cihazları alarak günlük hasta kapasitesinin bine çıkartılmasını planlamaktayız. Ayrıca girişimsel radyoloji alanında da oldukça ilerleme kaydedildi. Her türlü girişimsel işlemin başarıyla yapılıyor. Yeni alınacak anjiyografi cihazı ile bu hizmetin de daha ilerletilmesi düşünülmekte. İkisi kapalı, biri açık olmak üzere toplam üç MR hizmeti alımı yapıldı. Yine biri acil hastalara hizmet vermek üzere iki adet Multidedektör BT hizmet alımı gerçekleştirildi. Radyoloji bölümünde bir doçent doktor, iki baş asistan doktor, 15 uzman doktor ve iki asistan doktor hizmet veriyor.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER